Las Pedroñeras, Zafarraya i Fuengirola, de dol per les quatre dones i dos menors assassinats per violència masclista

Veïnat i autoritats dels tres municipis guarden un minut de silenci en senyal de rebuig als tres crims comesos en 24 hores i que han sacsejat la societat espanyola

El veïnat de Zafarraya en una concentració de rebuig al crim masclista
El veïnat de Zafarraya en una concentració de rebuig al crim masclista / Pepe Torres (Efe)

Els tres crims masclistes que han sacsejat la societat espanyola este cap de setmana i que han causat la mort de quatre dones i dos xiquets continuen generant mostres de rebuig i condol a Las Pedroñeras (Conca), Zafarraya (Granada) i Fuengirola (Màlaga), on veïnat, familiars i autoritats han guardat un minut de silenci en senyal de dol pels assassinats.

A Las Pedroñeras hui és el segon de tres dies de dol després que un home assassinara la dona, de trenta anys —inclosa sistema policial de VioGén— i els dos fills de cinc i set anys a l'habitatge on tenia prohibit accedir per una orde d'allunyament. Els dos menors assassinats eleven a nou la xifra de xiquets i xiquetes morts enguant per violència vicària.

El minut de silenci d'este diumenge a migdia se suma a la concentració que va tindre lloc dissabte a la vesprada i que ja va congregar centenars de persones.

El veïnat de Fuengirola també s'ha concentrat davant de l’Ajuntament per a mostrar el rebuig a l'assassinat d'una dona de 76 anys a qui el marit ha confessat haver asfixiat. L'alcaldessa de la localitat, Ana Mula (PP), ha expressat el seu "rebuig més ferm" a esta mena de successos, al mateix temps que ha apel·lat a la “unió” per a combatre la violència masclista, ja que estes situacions són "lamentables en una societat igualitària".

També estan de dol oficial a Zafarraya per la mort d'una dona de 20 anys i de sa mare de 49, presumptament assassinades per l'exparella de la jove, que va fer servir una escopeta i que s'ha suïcidat després.

L'alcaldessa socialista, Rosana Molina, ha responsabilitzat d'estos crims als qui “justifiquen la desigualtat” i ha “suplicat” a qualsevol dona que se senta atacada o amenaçada que denuncie "abans que siga tard". En un manifest ha exigit pressupost i mesures per a protegir les víctimes i per a previndre i combatre esta xacra.

Este diumenge de vesprada s'ha convocat una concentració a Castelló de la Plana, a les 18:00 hores; i a València, la Coordinadora Feminista ho farà dimecres a la plaça de l'Ajuntament.

Els col·lectius en defensa dels drets de les dones demanen més recursos en la lluita contra la violència masclista i mesures de protecció per a no deixar desemparades les denunciants. A més, alerten que els discursos negacionistes acaben encoratjant els agressors

Estes sis víctimes en 48 hores de violència masclista han arribat en el segon cap de setmana de l'estiu. Un període, el de vacances, en el qual s'incrementen habitualment les agressions masclistes. 

Amb els casos d'este cap de setmana, dènou dones han sigut assassinades per les parelles enguany, dos a la Comunitat Valenciana.

El 016, gratuït i no deixa rastre

Per a atendre possibles víctimes de violència masclista, els recursos disponibles les 24 hores del dia són el telèfon 016, que és gratuït i no deixa rastre en la factura, el correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp en el número 600 000 016.

En una situació d'emergència es pot telefonar al 112 o als telèfons d'emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i, quan és impossible tocar, es pot recórrer a l'aplicació ALERTCOPS, des de la qual s'enviarà un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats