Els llamps, causa de quatre incendis forestals en les últimes hores

El Centre de Coordinació d'Emergències ha confirmat aquesta com la causa dels focs a Xèrica, Vilafermosa i Xiva, i és molt probable que també ho siga del de Xera

Llamp Alfara del Patriarca
Foto d'arxiu d'un llamp

Per fi ha arribat la pluja a alguns punts de la Comunitat Valenciana. Amb ella, però, s’han produït diversos llamps que han provocat fins a quatre incendis forestals aquest diumenge de vesprada.

GVA 112 ha confirmat el primer entre Vilafermosa i San Vicente (Alt Millars) passades les 15:30 hores. Fins allí han mobilitzat un helicòpter de la Generalitat, dues unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, entre elles una helitransportada, una autobomba i un capatàs coordinador del Consorci Provincial de Bomberes i Bombers de la Diputació de Castelló. A les 17:00 h s’ha donat per extingit.

Pocs minuts abans d’apagar-lo, s’ha rebut un altre avís d’un incendi forestal a Santa María a Setaigües (Foia de Bunyol), el qual tot apunta que també ha sigut a causa d’un llamp, tot i que no està confirmat. Els mitjans mobilitzats són un helicòpter de la Generalitat, quatre unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, una helitransportada, una autobomba, un capatàs coordinador del Consorci Provincial de Bombers de València i un agent mediambiental de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica. Les tasques han finalitzat a Xera (Plana d'Utiel-Requena), on s’ha reposicionat l’incendi, ja extingit.

Passades les 17:00 h també s’ha originat un incendi forestal a Xèrica (Alt Palància) a causa d’un llamp. Les tasques d’extinció van a càrrec d’un helicòpter de la Generalitat, quatre unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, una d’elles helitransportada, tres autobombes, una dotació i un capatàs coordinador del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló i bombers voluntaris de l’Alt Palància. Vora les 20:30 els serveis d'emergència han declarat controlat l'incendi i una hora més tard s'ha donat per extingit.

A les 17:30 ha botat foc per la mateixa raó a la pujada de la Marjana a Xiva (Foia de Bunyol), fins on han desplaçat dos mitjans aeris de la Generalitat, quatre unitats de Bombers Forestals de la Generalitat i tres autobombes. Poc després s’hi han retirat els mitjans aeris i passades les 20:30 s'ha donat per extingit.

També et pot interessar

stats