Llargues cues al forn de la Beata Inés per a fer-se amb la mona de Pasqua
El popular obrador, que ja suma cinc generacions, ha estat de gom a gom durant el matí per a atendre l'alta demanda del dolç
La Pasqua a casa nostra no és Pasqua sense la tradicional mona, un dolç esponjós que els valencians i les valencianes solem menjar amb xocolate i ou dur. És per això que els forns de nord a sud del territori valencià han estat estos dies preparant mones per satisfer la demanda que s'espera este cap de setmana.
Un dels llocs on no pot faltar este tradicional dolç és l'arxiconegut forn de La Beata Inés, ubicat al Mareny de Sant Llorenç, a Cullera (Ribera Baixa). Este dissabte centenars de persones feien cua a l'establiment per a fer-se amb un dels seus productes, la mona o el panou, unes delícies per al paladar.
A més a més, al Forn de la Beata Inés tot l’any sembla ser Pasqua. La raó: “Tot l’any venem el panou o la mona. És el nostre producte estrela i tenim moltíssimes varietats”, explica Moisés Iborra, regent del negoci, que pertany a un negoci familiar que ja suma cinc generacions de forners. És la pastisseria somiada pels amants del xocolate; la màxima no és que el producte estiga bo, sinó que "ha d'estar excel·lent".