Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Llargues cues i hores d'espera per a vacunar-se a l'hospital de campanya de La Fe de València

Alguns dels pacients han denunciat retards que arriben a tres hores en la cita que tenien acordada. 

Llargues cues per a vacunar-se a l'Hospital de La Fe de València / Efe

El primer dia de vacunació massiva per a persones de 65 anys a la Comunitat Valenciana deixa imatges de llargues cues a l'hospital de campanya ubicat al costat de La Fe de València, un dels centres habilitats per la Generalitat. Desenes de pacients d'aquest grup d'edat han sigut citats en aquest punt per rebre la primera de les dues dosis de la vacuna d'AstraZeneca i els ha tocat esperar hores fins que els han cridat. En alguns casos, l'espera s'està allargant tres hores, segons arreplega l'agència Efe i han dit diverses persones en declaracions a À Punt. 

Les cues, que per moments s'han estés fins a cobrir pràcticament tot el perímetre de l'hospital de campanya, han arribat a dificultar la possibilitat de guardar la distància interpersonal. "Ens tracten com a borregos", s'ha queixat una de les persones que esperaven, resignades, el torn. A la zona hi havia diversos agents de policia que, junt amb els vigilants de seguretat de l'hospital, controlenven que les cues es feren de forma ordenada.

Unes cues que sembla que s'han originat per la combinació de la caiguda del sistema informàtic on s’han de registrar totes les dades de la vacunació, les incidències en el servei de reprografia i la gran quantitat de gent que ha arribat a l’hospital de campanya més prompte del que estava previst. 

Les crítiques més repetides al·ludeixen a la desorganització del dipositiu de vacunació, però també s'han sentit queixes per la falta de lavabos públics i la impossibilitat de comprar aigua, davant de la llarga espera a què havien de fer front abans de rebre l'ansiada primera dosi de la vacuna. La Conselleria de Sanitat Universal no s'ha pronunciat, de moment, en aquest sentit. 

Després del breu parèntesi festiu per Setmana Santa, la Comunitat Valenciana ha représ la vacunació aquest dimarts i ha començat a immunitzar les persones de 64 i 65 anys. És la generació nascuda en 1956 i 1957 i abasta, aproximadament, 60.000 persones. La remesa extra del preparat d'AstraZeneca anunciada la setmana passada per la ministra de Sanitat, Carolina Darias, amb vora 100.000 dosis destinades a la Comunitat Valenciana, ha donat un baló d'oxigen a la campanya d'immunització i permet posar en marxa ara una nova fase de vacunació massiva. És la segona al territori, després de la campanya en el sector educatiu, que va vacunar vora 146.000 persones a penes en quatre dies. 

Per poder complir els terminis establits sense que es repetisquen les aglomeracions que s’han vist aquest dimarts, la Conselleria de Sanitat ha reforçat els hospitals de campanya amb nous llocs per a vacunar. A l’hospital de campanya de La Fe s’han habilitat cinc nous llocs de vacunació, que se sumen als 15 que hi havia, amb els quals s’espera accelerar el procés. Malgrat que a Alacant no s’han experimentat retards importants, l’hospital de campanya es reforçarà amb tres nous llocs de vacunació. Pel que fa al de Castelló, com que la vacunació ha transcorregut amb normalitat, no s’hi afegirà cap lloc més. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha citat entre hui i demà la població general valenciana de 65 i 64 anys a través d'un missatge de text al telèfon mòbil en què s'indica data, hora i lloc de la vacunació, tant per a la primera com per a la segona dosi. A més, la persona també rebrà l'enllaç d'informació general relacionada amb la vacuna indicada en el missatge: laboratori AstraZeneca. El departament que dirigeix la consellera Ana Barceló ha insistit en reiterades ocasions que només ha d'anar a administrar-se el preparat qui tinga la citació de Sanitat. En el cas de no poder acudir en la data i hora indicada, la persona tornarà a ser citada sense necessitat de fer res més. De cara al transcurs de la campanya de vacunació, és important que la població tinga les dades de contacte, especialment el número de telèfon, correctament actualitzades en el Sistema d'Informació Poblacional (SIP).

També et pot interessar