Les llars espanyoles malbarataren 1.339 milions de quilos d'aliments
El desaprofitament de menjar va augmentar el 2018 un 9% respecte a l’any anterior.
El malbaratament alimentari a la llar va augmentar a Espanya durant l'any 2018 un 8,9% respecte a l'exercici anterior i es van tirar al fem 1.339 milions de quilos de menjar, segons dades publicades pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. En concret, la ciutadania va tirar al fem 110 milions de quilos més que el 2017.
L'informe del Ministeri apunta que el repunt té la causa principal en l'augment del desaprofitament registrat durant la primavera i l'estiu de 2018, una època "d’altes temperatures" i en què es va experimentar un increment superior al 10% respecte al mateix període de l'any anterior.
Aquestes xifres suposen que a les llars es rebutja el 4,6% de tots els aliments que es compren, tres dècimes per damunt de la dada de 2017.
De tots els aliments que acabaren al fem, 1.127 milions de quilos corresponien a productes sense utilitzar, com ara fruites, verdures i hortalisses, i 212 milions eren aliments cuinats.
El perfil de llar que tira aliments es correspon amb aquelles on viuen fills menors de sis anys i parelles sense fills.