En llibertat i sense orde d'allunyament l’home detingut per agressió sexual a una reportera

La magistrada no ha detectat situació de risc, urgència, violència o intimidació contra la víctima

La periodista, Isa Balado (dreta), després de l'agressió
La periodista, Isa Balado, després de l'agressió / À Punt NTC

L'home detingut per una agressió sexual a una reportera del programa En boca de todos de Cuatro ha sigut posat en llibertat sense mesures cautelars, malgrat que la Fiscalia havia sol·licitat imposar una orde d'allunyament de 300 metres i la prohibició de comunicar-se amb la víctima per qualsevol via.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, la magistrada titular del jutjat d'instrucció número 54 de Madrid ha pres declaració al detingut, de 25 anys, i ha pres la decisió de deixar-lo en llibertat sense mesures cautelars perquè no ha percebut situació de risc, urgència, violència o intimidació contra la víctima. A més, la jutgessa a càrrec de la investigació recalca que el detingut “no coneixia la víctima fins al moment dels fets”.

La Fiscalia provincial de Madrid havia sol·licitat aquest migdia que la jutgessa imposara una orde d'allunyament de 300 metres i que prohibira a l’agressor comunicar-se amb la víctima, petició que ha sigut desestimada.

El jove va ser arrestat dimarts passat en la rodalia de la plaça de Tirso de Molina de Madrid, on es van produir els fets, que van ser denunciats immediatament per la periodista, Isa Balado. Com ella mateixa va relatar i es va poder veure en directe en el programa, el detingut li va tocar el cul alhora que li preguntava per a quin canal de televisió treballava mentre romania al costat de la periodista.

Poc després, agents de la Policia Nacional van detindre l'home i el van traslladar a la Unitat d'Atenció a la Dona i Famílies (UFAM) de la Prefectura Superior de Madrid. El vídeo de l'agressió, que es va fer de seguida viral en la xarxa social X (abans Twitter), ha generat indignació entre companys de professió de la periodista i entre polítics, com la ministra d'Igualtat, Irene Montero, que ha recordat que els tocaments no consentits són violència sexual.

També et pot interessar

stats