En llibertat sota fiança dos dels tres empresonats per l'agressió en grup al col·lectiu antifeixista La Cosa Nostra

La jutgessa no ha retirat la presó provisional al tercer implicat en l'agressió, que va ocórrer durant les Festes de la Magdalena

L'exterior del club la Cosa Nostra, escenari de l'agressió grupal / À Punt NTC
L'exterior de La Cosa Nostra, escenari de l'agressió en grup / À Punt NTC / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 2 de Castelló de la Plana ha acordat posar en llibertat sota una fiança de 3.000 euros dos de les tres persones que estaven en presó provisional per l'agressió en grup a La Cosa Nostra Castelló Antifa Social Club, que va acabar amb un ferit greu.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el jutjat, que va prendre la decisió al juliol, ha denegat l'excarceració del tercer investigat, que va ingressar en presó el 14 de març. Respecte als altres investigats, ara en llibertat, considera que la instrucció ha minimitzat les raons que van portar a decretar la presó provisional i que, per tant, es pot garantir que no se sostrauen a l'acció de la justícia ni suposaran un perill per a la víctima. 

Juntament amb les fiances, els ha imposat mesures cautelars: la retirada de passaport, la prohibició d'eixir del territori nacional i d'acudir a l'estadi del Castelló CF i l'obligació de comparéixer setmanalment en seu judicial per a firmar. Per descomptat, no poden comunicar-se amb la víctima ni aproximar-s'hi, i tampoc es poden acostar al local de La Cosa Nostra.

Huit detinguts, tres empresonats i un ferit a l'UCI

La investigació sobre l'agressió, que va tindre lloc durant la Fira i Festes de la Magdalena, va comportar la detenció de huit persones, tres de les quals van ingressar en presó comunicada i sense fiança el 14 de març. Per contra, la jutgessa va decretar la llibertat provisional per als cinc restants, això sí, amb l'obligació de comparéixer en seu judicial cada quinze dies. 

Segons la denúncia, un grup de persones amb el rostre parcialment cobert va colpejar amb pals i botelles els assistents de l'actuació d'un DJ a l'exterior del local de La Cosa Nostra. Diverses persones van requerir assistència mèdica, una d'elles amb ferides greus: un home de 32 anys que va ingressar a l'UCI de l'Hospital General de Castelló, d'on va ser traslladat a planta tres dies després. 

La causa està oberta per delictes d'homicidi en grau de temptativa, lesions, desordes públics i delicte d'odi.

També et pot interessar

stats