Directes
Ara en la televisió
ANIMALADES, UN MÓN BESTIAL
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Les lliçons arran de l’incendi de Llutxent

La Generalitat decreta el risc extrem d’incendis en bona part de la Comunitat Valenciana i deixa lliures únicament algunes comarques del nord.

Les lliçons arran de l’incendi de Llutxent

Experiències com l’incendi de l’any passat a Llutxent ha millorat, a pesar de tot, l’actuació en els serveis d’extinció i emergències. “Sobretot la rapidesa en la presa de decisions que, quan afecta persones ha de ser quasi immediata”, ha recordat en Les notícies del migdia el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel.

Incendis com el de Llutxent ens avisen sobre la importància que té treballar durant tot l’any en la prevenció del foc, que va cremar unes 3.200 hectàrees de bosc, vegetació i cultius a la Vall d’Albaida i a la Safor. Les últimes 48 hores s’havien viscut tempestes i rellamps al llarg de tot el país que havien deixat onze conats d’incendis. “Deu varen ser apagats i extingits, però les condicions complexes del de Llutxent, les altes temperatures, la situació orogràfica i el vent fortíssim va complicar-hi les actuacions”, ha explicat Àngel.

La Generalitat ha decretat el risc extrem d’incendis en bona part de la Comunitat Valenciana, i només en deixa lliures algunes comarques del nord. “Abans, els incendis eren per a l’estiu, i hui ens afecten els 365 dies de l’any”, ha lamentat, a més de recordar que durant l’estiu “s’ha de contribuir en la cultura solidària per a mantindre el patrimoni mediambiental”.

També et pot interessar