La lluita contra la grossofòbia és cada vegada més present, però encara queda molt camí per recórrer
Les persones amb cossos no normatius continuen patint discriminació de la societat, però algunes persones fan front a aquest tipus d’actituds
La crida pel respecte als cossos no normatius i les crítiques a unes talles impossibles per irreals és cada vegada més present en les xarxes i en la societat en general. La lluita de moltes persones per a demanar respecte a tota classe de cossos va en augment.
Ainhoa Gómez, model de talles grans i activista, és una gran lluitadora contra la grossofòbia: “Tu t’has de sentir bé com estigues, aquesta és la idea a la qual hem d’arribar”. Però què és exactament la grossofòbia? “Que una persona no puga veure una altra grossa pel carrer perquè la molesta”.
Gómez també s'exposa trencant barreres, com quan va ser reina del Carnaval de Vinaròs. Recorda l'experiència: “En aquesta situació has de buscar a veure qui et fa el vestit i, si una persona amb un cos normatiu ja ho té difícil i ja s’ho repensa, doncs per a una persona amb uns quilets de més encara és pitjor”.
A més, parla de les seues experiències utilitzant les xarxes socials: “He hagut de suportar insults de lletjos i de molt, molt lletjos: les grosses no mereixeu viure, poseu-vos a dieta…”. Usuàries com @mariajimenez i @taniallasera també lluiten contra la grossofòbia i aquest tipus d’actituds en les xarxes.
La visibilitat és la millor eina; la normalització, la meta. Gómez conclou: “Això és una faena molt àrdua i jo sé que que no acabarà mai”. Un camí, el del respecte, que podria ser més llarg del que hauria de ser.