La lluita contra la LGTBIfòbia i la visibilització de les dones centren el Dia de l’Orgull 2020

El col·lectiu Lambda ha exigit una llei trans i d’igualtat social estatal.

Representants del col·lectiu Lambda reivindiquen els drets LGTBI a la plaça de l'Ajuntament de València
Representants del col·lectiu Lambda reivindiquen els drets LGTBI a la plaça de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

Enguany no s’han produït grans desfilades als carrers per a complir amb les mesures de seguretat contra la Covid-19. Tanmateix, han tingut lloc les concentracions presencials i virtuals arran del territori.

El col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, Lambda, ha convocat una manifestació virtual que tindrà lloc entre les 13:00 i les 18:00 hores a través de les xarxes socials, en concret en el seu perfil de Twitter i Facebook, i que es podrà seguir amb l’etiqueta #Orgull2020.

Aquest diumenge, representants del col·lectiu Lambda s’han manifestat a la plaça de l’Ajuntament per a exigir “una llei integral per a les persones trans i d'igualtat social i no discriminació de les persones LGTB+ d'àmbit estatal, que ens protegisca enfront de la invisibilitat, la intolerància i els actes d'odi que lamentablement encara patim” i han explicat que “les dones trans som dones, i reivindiquem l'espai que ens correspon per dret propi”.

Tres dones LTB de diferents edats i origen han llegit el manifest d’enguany i en representació de tot el col·lectiu LGTBI, ja que enguany són elles les que es posen al capdavant “de les persones no binàries i dels homes que estem en els marges, com en el seu dia ho van fer les dones trans racialitzades, migrades i treballadores sexuals en les revoltes de Stonewall o de Barcelona”. A més la imatge de l’Orgull 2020 està formada per 13 dones referents per al col·lectiu i moltes d’elles a penes conegudes.

D’aquesta manera, han estes la bandera arc iris a la plaça de l’Ajuntament per a reivindicar “ el dret a ser qui som, a decidir què fer amb els nostres cossos i a visibilitzar-nos lliurement”.

D’altra banda, el col·lectiu LGTBI+ de la província de Castelló Queer Fest, ha fet un correbandera, de manera que han realitzat un recorregut per pobles de la província de Castelló amb la bandera del col·lectiu. Aquest recorregut s’ha iniciat a Tales, ha fet una parada a Castelló on ha llegit el seu manifest del Queer Fest, i passarà per Benicàssim, Orpesa, Cabanes i la Jana.

També et pot interessar

stats