Localitzen el bou que es va perdre en un hort d'Almenara fa més de dos setmanes

L’animal, que ha sigut gravat amb una càmera nocturna a Covatelles, al camí del Mal Pas, encara no ha sigut capturat

Imatges del bou fugit d'Almenara gravades per una càmera nocturna ubicada a un hort del municipi
Imatges del bou gravades per una càmera nocturna / Ajuntament d'Almenara

Una càmera nocturna instal·lada en un hort d’Almenara ha capturat imatges del bou que es va perdre al municipi de la Plana Baixa, segons ha informat l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez. Es tracta de la primera vegada que es localitza l’animal des que es va escapar d’una ramaderia el passat 12 d’agost, tot i que, de moment, no l'han pogut capturar. 

La ramaderia Juan Faet d’Almenara (Plana Baixa) va donar l’avís a la Policia Local després de detectar que els faltava un bou. L’animal havia pogut eixir del recinte on estava després d’un intent de robatori a les instal·lacions.  El consistori va activar un dispositiu de cerca i les autoritats van demanar que el veïnat de la Plana Baixa i el Camp de Morvedre —per proximitat a Almenara— extremara les precaucions fins que capturaren l'animal.

Durant més de dos setmanes, un ampli desplegament en què han estat col·laborant Policia Local, guarderia rural, protecció civil, Guàrdia Civil, policia autonòmica, una dotació del Consorci Provincial de Bombers de Castelló i una unitat de bombers forestals de la Generalitat han treballat en la recerca del bou. S'hi han emprat fins i tot càmeres tèrmiques de visió nocturna i un dron. 

Però els esforços havien donat pocs fruits fins a esta setmana. Dimarts passat, segons ha explicat Estíbaliz Pérez, un agricultor va avisar que “a l'hort on estava treballant hi havia excrements que podrien ser del bou”.

Una part del dispositiu de recerca format per la Policia Local, la guarderia rural  i el ramader van constatar in situ que a més d’excrements havia “petjades recents” de l’animal. En conseqüència, es va deixar un manso en este camp, ubicat a Covatelles, al camí del Mal Pas, molt a prop de la Llosa i la Vall, i es va instal·lar una càmera amb gravació nocturna. 

Imatge de la zona on ha sigut gravat el bou
Imatge de la zona on ha sigut gravat el bou / À Punt NTC

Ha sigut esta nit, entre dimecres i dijous, quan la càmera ha gravat unes imatges en què es veu al bou de manera molt clara. L’alcaldessa ha avisat que el bou es troba en estos moments “localitzat”, però encara no s’ha pogut capturar. L’edil ha informat que s'ha reforçat el dispositiu en marxa per al rescat del bou, i ha demanat que s’extremen les precaucions i que ningú s’aprope a la zona, allunyada dels nuclis urbans i de població però freqüentada habitualment per caçadors i agricultors.

Les tasques per a localitzar el bou i rescatar-lo, han advertit fonts de l'Ajuntament, "seran laborioses perquè la zona on està presenta una orografia molt complicada i de difícil accés, amb molts llocs on pot amagar-se".

També et pot interessar

stats