Malestar entre les famílies dels morts en la pandèmia a la residència DomusVi d'Alcoi per la suspensió del juí

Denuncien que falta lliurar documentació de l’empresa i de les conselleries d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Protestes en la residència Domus Vi
Protestes en la residència DomusVi / À Punt NTC

L'Associació de Familiars d'Afectats de DomusVi d’Alcoi ha mostrat aquest dijous la seua “indignació” després de conéixer la suspensió del juí contra l'empresa Quavitae Serveis Assistencials, empresa matriu d'aquesta residència de majors en què moriren 74 persones a l'inici de la pandèmia.

Acompanyat d'uns altres representants, José Luis García, president d'aquesta associació, ha dit que aquest dilluns els va arribar una provisió dient que faltava lliurar documentació de Quavitae i les conselleries d'Igualtat i Polítiques Inclusives. El juí hauria d'haver començat el pròxim 19 de febrer, però l'única resposta que els va arribar als advocats de l'associació per part de la Conselleria de Polítiques Socials data del 29 de gener i no els donava marge de temps per a presentar la defensa.

Denuncia que els han demanat “fil per randa” tota la informació que necessitaven els seus advocats per a les denúncies, i que els han passat “documents esbiaixats”, una resposta que ha qualificat d’“indigna”. Es tracta d’una documentació de la qual “depén” saber com es van atendre les persones, explica García, que afirma que tot el que els han passat és informació que poden aconseguir en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) o el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Considera “increïble” que la Generalitat “amague” informació perquè són un estament públic. “No són capaços de facilitar aquesta informació, ni els d'abans ni els d'ara”, ha subratllat, abans de manifestar que creu que tot aquest procés acabarà sense conéixer-se la veritat del que va ocórrer.

L'associació es reunirà la setmana vinent amb els advocats per a estudiar la manera en què han de fer força per a exigir la documentació i reactivar el procés judicial.

També et pot interessar

stats