La manifestació del 25 d’abril d'enguany clamarà contra els “retrocessos democràtics” del Consell
Com a novetat està previst un acte reivindicatiu al Teatre Olympia que retrà homenatge a Vicent Andrés Estellés
Acció Cultural del País Valencià ha anunciat aquest dijous al matí que la manifestació del 25 d'abril serà una mobilització contra el que consideren "retrocessos democràtics" impulsats pel Consell. En aquest sentit, han mostrat el seu rebuig a les últimes proposicions de llei presentades pel PP i Vox a les Corts, que han qualificat d'atac a la llengua, la cultura, la memòria i la radiotelevisió pública.
El lema de la marxa que recorrerà els carrers de València el dissabte 27 d'abril serà "País Valencià, llengua, cultura i futur". Quatre eixos que, diuen, “vertebren les lluites col·lectives” de la ciutadania valenciana. La marxa eixirà a les 18:00 hores de la plaça de Sant Agustí i acabarà en la plaça d'Amèrica de València. “La lluita pels drets lingüístics, per la memòria democràtica i per l’antifeixisme, per una educació garantida en valencià, per uns mitjans de comunicació públics, independents i en la nostra llengua, per un territori que no siga espremut per polítiques extractives i especulatives”, explica la plataforma en un comunicat.
En la presentació de la campanya del 25 d’abril han participat juntament amb Anna Oliver, presidenta d’ACPV, Guillem Agulló pare; Àngel González, representant de la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià (CAMDE-PV); Esther Pérez Rodríguez en nom de la FAMPA i de la Plataforma per l’Ensenyament Públic; Violeta Tena, com a vicepresidenta de la Unió de Periodistes Valencians; Vicent Torrent, cantant d’Al Tall; Joan Escrivà Torres, director de la revista Camacuc, i Eduard Ramírez, de la revista Espai Carraixet.
Com a novetat enguany, el mateix 27 d’abril a les 12:00 h se celebrarà un acte reivindicatiu al Teatre Olympia, en el qual també es retrà homenatge a Vicent Andrés Estellés. “Davant de la negativa del govern valencià de celebrar el seu centenari com es mereix, la societat civil organitzada assumeix el compromís de fer-ho. Ara més que mai tenim la necessitat de llegir-lo i conéixer-lo”, remarca ACPV.