Les manifestacions pel 25N a València denunciaran les violències masclistes sense oblidar els efectes de la DANA

Destaquen que el temporal que ha assolat la província de València també ha augmentat la vulnerabilitat de col·lectius ja en risc d'exclusió

Centenars de persones en la manifestació contra la violencia masclista del 25 de novembre de 2022
Centenars de persones en la manifestació contra la violencia masclista del 25 de novembre de 2022 / Europa Press
24 de novembre 2024 - 08:27

Les manifestacions convocades a València per diversos col·lectius feministes per al 24 i 25 de novembre denunciaran les violències masclistes en el marc del 25N, Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència contra les Dones. Ho faran també amb el focus posat en la tragèdia de la DANA, que ha arrasat les comarques centrals valencianes i que ha augmentat la vulnerabilitat de col·lectius ja en risc d'exclusió.

La primera marxa de la capital està programada per al diumenge 24 de novembre i protestarà contra "les violències masclistes i racistes", segons ha informat l'Assemblea Feminista en un comunicat.

L'acció, sota el lema "Des del dolor i la ràbia, els feminismes ens organitzem", està convocada per l'Assemblea Feminista de València, LesbianBanda, Legerin Azadi, Resistència Migrant Dissident i Resistència Feminista, i comptarà amb la participació d'altres col·lectius com Regularizació JA, Uhuru, BDS País Valencià o Dones, Veus i Resistències, a més d'una actuació de la Jove Muixeranga de València.

La manifestació arrancarà a les 18.00 hores enfront de l'Estació del Nord i travessarà els carrers Xàtiva, Russafa, gran via Marqués del Túria i plaça del Doctor Landete. El recorregut finalitzarà en la plaça del Baró de Cortés, amb la lectura de parlaments i també amb alguna performance dels col·lectius participants.

La Coordinadora Feminista de València ha convocat una altra manifestació el dilluns 25 de novembre, que transitarà a les set de la vesprada des de la Porta de la Mar fins a la plaça de l'Ajuntament.

En el manifest asseguren que "la violència masclista és la part més brutal de la desigualtat existent en la nostra societat" i adverteixen que abraça "tots els àmbits de la vida". Recalquen que "esta opressió té la seua expressió més terrible en les assassinades" pel que "denuncien i ploren" a les 50 dones i 14 criatures assassinades des del 31 d'octubre de 2023 fins a l'1 de novembre de 2024 a Espanya, 8 ací a la Comunitat.

La situació deixa especialment desprotegides a les dones més vulnerables

En este punt, en el manifest també recorden "els efectes tràgics d'uns temporals de pluges terribles i d'unes negligències escandaloses". "Volem mostrar la nostra solidaritat i la nostra estima a totes les víctimes. I volem denunciar com esta situació deixa especialment desprotegides les dones més vulnerables. Dones sense recursos, dones socialment desprotegides o dones prostituïdes obligades a la convivència amb els seus maltractadors i enfrontades a la desprotecció".

En el context internacional, al·ludeixen a la situació de les dones a Palestina, Ucraïna, l'Afganistan, l'Iran, el Sahel o Nicaragua i afirmen que, per tot això, "les feministes, fartes d'impunitat, continuem denunciant que les dones sofrim la violència masclista per ser dones en una societat patriarcal".

També et pot interessar

stats