Directes
Ara en la televisió
A LA SACA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

El mapa on pots consultar totes les ciclorutes de la Comunitat Valenciana

Pots activar les infraestructures viàries actuals i també futures, i així veure com quedarà l’anell verd metropolità de la ciutat de València

Ruta ciclista per l'Albufera / 'Terra viva'

El visor cartogràfic de la Generalitat integra una opció per a veure tots els carrils bici de la Comunitat Valenciana, tant els que ja estan fets com els del futur. Amb motiu del Dia de la Bicicleta, aquest dijous 3 de juny et proposem que recórregues aquest mapa, en què trobaràs informació rellevant de cada ciclo-ruta com la llargària, l’amplària, el tipus de via, els vehicles permesos, el sentit de la circulació i fins i tot la titularitat del sòl.

A la Comunitat Valenciana disposem d’una Xarxa d’Itineraris No Motoritzats (XINM) de més de 1.100 quilòmetres, que en la major part són carrils bici i ciclocarrers urbans. Aquesta xarxa transcorre per 173 termes municipals.  

Entra i consulta les connexions en bici al teu municipi. T'expliquem com activar-les al següent vídeo:

Sis rutes ciclistes per a celebrar el Dia de la Bici

En À Punt Mèdia hem recorregut algunes d’aquestes ciclorutes amb els nostres programes.  

Via Verda d’Ojos Negros, l’Alt Palància  

Aquesta es la via verda més important d’Espanya. Amb 161 quilòmetres, aquesta ruta travessa tres províncies diferents i en el seu trajecte inclou tres rutes de molta rellevància: la del Cid, la d’Ojos Negros i la del Grial. En Loving Comunitat Valenciana, la fem amb Santiago Alandí, de Mediterranean Bike Tours, qui portarà Hu Zhao des de l’embassament del Regajo, a Xèrica, fins al Salt de la Novia, a Navaixes.

Un recorregut per l’Alt Palància, on a més descobrim tradicions com la llegenda del Salt de la Nóvia. Saps d’on prové aquest nom? T’ho contem en el vídeo següent:

Descens des del pic del Caroig, la Vall de Cofrents

Són 20 quilòmetres costera avall, des del pic del Caroig, al terme de Teresa de Cofrents fins a la immesa vall que abraça els termes de Xarafull, Xalans i Cortes de Pallars. La destinació és la font de Sácaras. En GR7 fem aquesta ruta amb Paco Tortosa, el pare del cicloturisme valencià. Amb més de 40 anys damunt de la seua bicicleta, ha escrit més de 30 llibres i és l’autor, entre d'altres, d'Espanya en bici.

Ningú ve a passar uns dies al pic del Caroig, i açò és una de les contrades de més bellesa del nostre paísPaco Tortosa - Ciclista i escriptor

La bellesa d’aquesta ruta recau en la virginitat del terreny: “Passejar per un territori que és un buit demogràfic, una de les comarques més deshabitades d’Europa, li afegeix un plus de bellesa”, conclou Tortosa.

Ruta ciclista des del barranc del Carraixet fins a Port Saplatja, a l’Horta Nord

El barranc del Carraixet naix a Gàtova i, en pasar per Alboraia, rep les aigües d’ullals que el converteixen en un paratge natural molt preuat. La cantant Mari Giner ha agafat la bicicleta per a ensenyar-nos en El meu lloc al món l’entorn que la va veure nàixer i créixer.  Sobre les dues rodes ens porta a visitar l’ermita dels Peixets i també Port Saplatja, la “Venècia valenciana”, com ella diu. "El barranc del Carraixet és l’eix de la meua vida, no en podria viure lluny”, conclou. Endinsa't en aquesta cicloruta pels voltants d’Alboraia.

En bici pel parc natural de la marjal Pego-Oliva, a la Marina Alta i la Safor

Hem fet aquesta ruta en Terra viva. Domingo Rus, de l’empresa Turisme Actiu, ens porta des dels arrossars del terme de Pego fins a la font d’aigua salada, amb una parada per a visitar el blau del Calapatar. També passem pel riu Bullent, un dels més cabalosos d’Europa i que només té una llargària de sis quilòmetres.

La cicloruta de l’orde de Montesa

Els creadors de la ruta són Silvia Simó i Tono Chamorro i amb Terra viva hem fet aquesta ruta on es donen la mà cultura, història i medi ambient. Anem pels camins de l’orde de Montesa, per terres castellonenques. Des de Vilafamés a Vilanova d’Alcolea, on ens espera un enclavament romà on ara hi ha les runes d’un hostal del segle XVI. Després anem a les Coves de Vinromà per a visitar 18 molins de farina i passem per la serra d’Irta, on ens trobem amb el castell de Polpis i de Xivert. Arribem fins a Càlig i com a punt final, Sant Mateu, on va viure un dels més importants dirigents de l’orde de Montesa, el tercer mestre de Pere de Tous. Tots els detalls d’aquesta interessant ruta en el vídeo següent:  

La ruta ciclista per a visitar la muntanyeta dels Sants i l’ullal de Baldoví, a Sueca

Amb Carolina Femenía coneixem els voltant de Sueca, a la Ribera Baixa, d’una manera molt especial: amb bicicleta. Mila Meseguer, de l’associació de la Muntanyeta del Sants, ens porta pel camí del cavall durant quatre quilòmetres. Entre arrossars arribem a la muntanyeta dels Sants, una talaia que té al voltant de 27 metres d’alçària. A continuació, pedalegem fins a arribar als ullals de Baldoví, uns brolladors naturals d’aigües subterrànies que entropessen amb l’aigua salada de la mar.    

l’Alt Palància la Vall de Cofrents-Aiora l’Horta la Marina Alta la Safor la Ribera Baixa Turisme Mobilitat

També et pot interessar