Mari Giner denuncia un cas de discriminació lingüística en un restaurant de Peníscola

La cantant del grup Carraixet i actriu de doblatge de sèries com 'Bola de drac' va queixar-se a través de les xarxes socials

Mari Giner denuncia un cas de discriminació lingüística en un restaurant de Peníscola

Mari Giner, actriu de doblatge, cantant i jurat del programa 'Family Duo' d'À Punt Mèdia, ha denunciat que li han negat l'entrada a un restaurant de Peníscola per parlar en valencià.

Segons ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí, la membre del grup Carraixet va intentar consumir en un establiment en què, assegura, li exigien demanar en castellà, no li van voler mostrar els fulls de reclamacions i es van acollir al dret d'admissió per a no deixar-la entrar.

"Esto es España, yo soy español y me hablas en castellano", li van dir a Giner, segons ha explicat en la ràdio d'À Punt. Ella s'hi va negar, defenent l'oficialitat del valencià com a llengua i el treballador del restaurant la va "enviar a la merda", segons ha relatat aquest dilluns en els micròfons de la ràdio pública valenciana.

Davant l'agressió, Mari Giner va demanar els fulls de reclamació i l'establiment es va negar a facilitar-li'ls al·legant que no havia arribat a consumir al local. En eixe moment va demanar un café, però l'establiment es va acollir al dret d'admissió i es van negar a atendre-la, segons ha detallat la cantant i actriu.

Com que el restaurant es va negar a oferir-los els fulls de reclamació (tot i ser un dret constitucional), Giner i el seu acompanyant van decidir telefonar a la policia local, que finalment no es va presentar al local, segons lamenta Giner. La cantant ha anunciat en la ràdio d'À Punt que pensa arribar fins al fons de la qüestió i que interposarà una denúncia a la Direcció General de Consum i que, per a fer-ho, compta amb l'assessorament de Plataforma per la Llengua.

Giner ha aprofitat l'entrevista per a agrair les mostres d'estima que ha rebut a través de missatges en les xarxes socials i ha manifestat que "hem patit i patirem agressions per parlar en valencià; la cosa ja està canviant perquè ja no callem".

El restaurant nega la discriminació

Segons fonts consultades per À Punt Notícies al restaurant de Peníscola, l'establiment diu que els fets no es produïren com denuncia Mari Giner i que, segons diuen, va ser ella qui va exigir als treballadors que li parlaren en valencià.

També et pot interessar

stats