Marisol Burón: "Després de tants anys de lluita, li hem fet justícia a Marta i a totes"

La mare de la jove assassinada a Manuel en 2019 es mostra satisfeta per la presó permanent revisable a Jorge Ignacio Palma i demana canvis en el Codi Penal

MArisol Burón atén els mitjans després d'assabentar-se de la decisió del TS, este dilluns
Marisol Burón atén els mitjans després d'assabentar-se de la decisió del TS, este dilluns / À Punt NTC

La família de Marta Calvo, la jove esquarterada en novembre del 2019 a Manuel, posa este dilluns punt final a la lluita judicial pel crim després que el Tribunal Suprem ha imposat presó permanent revisable per a Jorge Ignacio Palma, l'assassí en sèrie que va posar fi a la seua vida i va fer desaparéixer el cadàver. La mare, Marisol Burón, s'ha mostrat visiblement emocionada en declaracions als mitjans de comunicació minuts després de conéixer el veredicte judicial. "Després de tants anys de lluita li hem fet justícia a Marta i a totes", ha dit, en referència també a Arliene Ramos i Lady Marcela, les altres dos joves que va matar també. "Havia de ser així, no cabia una altra possibilitat. Este assassí mereix no veure mai més la llum del sol, com tampoc la veurà la meua filla ni les altres", ha afegit.

La mare de Marta Calvo ha remarcat que tot i que ha acabat la lluita judicial del crim, encara li queda "la pitjor" part, que és aconseguir que Palma diga on va amagar el cos. Una possibilitat sobre la qual no s'ha mostrat molt esperançada, ja que pensa que "no ho dirà, per venjança", especialment "ara que sap que no eixirà de la presó".

Marisol Burón ha dit que en cap moment ha buscat una revenja contra l'assassí de Marta, sinó fer justícia. Ha avisat que encara té pendent una segona lluita paral·lela, que implica aconseguir canviar el Codi Penal per tal que es puga castigar amb presó permanent revisable aquells assassins que amaguen un cadàver. La pena actual oscil·la entre tres i sis mesos, un ventall "insuficient" per a la família de la jove valenciana. "Sé que ho aconseguirem", ha apuntat la progenitora.

També et pot interessar

stats