Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Marta Armendia destaca que l'FP superarà els 136.000 alumnes, 17.000 més que el curs passat

La directora general d'FP ressalta la novetat de les microformacions, que "permetran formar-nos en competències molt concretes, en hores o dies", així com l'objectiu d'augmentar la connexió de l'FP amb la universitat

Entrevista a Marta Armendia, directora general de Formació Professional de la Generalitat

La matriculació en formació professional creix i s'espera cobrir unes 136.000 places. Els estudis han canviat des de la llei del 2022 i enguany hi ha més matriculacions que l'any passat, al voltant de 17.000 alumnes més, segons ha assegurat la directora general de Formació Professional, Marta Armendia, en Les notícies del matí.

El dia 11 de setembre comencen el curs i s'ofereixen més cicles específics per tal que les empreses contracten els estudiants. Uns estudis que s'adrecen de forma més pràctica i versàtil dels quals eixirà la mà d'obra qualificada.

"El criteri que més ens preocupa és el de l'ocupabilitat i la nostra missió no és una altra que proveir les empreses de la Comunitat Valenciana de la mà d'obra qualificada que necessiten".

La directora general de Formació Professional ha assegurat que la matrícula està oberta fins a l'octubre i ha destacat quins són els cicles amb més eixida laboral.

Els que més ocupabilitat tenen són Informàtica i Telecomunicacions i també tots els cicles relacionats amb la indústria, la mecatrònica i la robòtica

"En primer lloc, els que més ocupabilitat tenen són Informàtica i Telecomunicacions i també tots els cicles relacionats amb la indústria, la mecatrònica i la robòtica".

Altres cicles molt exitosos són els relacionats amb la construcció i l'obra civil, "en què quan van en segon a les pràctiques els volen contractar ja". També estan molt sol·licitats els cicles que adrecen la cura de majors, l'atenció sociosanitària o la higiene bucodental, "en què els alumnes troben treball ràpidament".

Les microformacions

Armendia ha explicat que amb la nova llei l'itinerari de formació d'FP s'articula en cinc nivells: les microformacions, els graus D —que són els cicles de grau bàsic, mitjà i superior que hi ha als instituts i centres integrats d'FP— i els cursos d'especialització.

"Les microformacions són una novetat que no existia fins ara per a formar-se en una competència específica en un període curt, per exemple, 30 hores o un cap de setmana". Es tracta, explica, d'una formació oberta a qualsevol ciutadà.

L'FP ja no sols és per als joves sinó per a tots els que vulguen construir el seu millor perfil professional a cada moment.

Connectar cada vegada més l'FP amb la universitat

Armendia ha destacat que govern valencià apostarà fortament per la flexibilitat i per connectar cada vegada més l'FP amb la universitat perquè les empreses busquen un perfil flexible i líquid: treballadors capaços d'aprendre de manera contínua.

"Per això el perfil més sol·licitat per les empreses és l'alumne que té formació professional i formació universitària, ens els prenen dels dits, sobretot en estes carreres tècniques".

Durant l'entrevista també ha ressaltat el sistema d'acreditació per experiència laboral o per cursos que mostra que es tenen totes les unitats de competència associades a la qualificació personal. "L'FP ja no sols és per als joves, sinó per a tots els que vulguen construir el seu millor perfil professional a cada moment".

València Educació