Marta Galindo guanya el premi de periodisme de dades de l’Ajuntament de València

El reportatge premiat radiografia la superfície verda total de la ciutat i la proximitat de la població a estos espais

Marta Galindo Sotos a la redacció d'À Punt
Marta Galindo Sotos a la redacció d'À Punt / Marta Pascual

L’Ajuntament de València ha concedit a la comunicadora especialitzada en periodisme de dades Marta Galindo Sotos el tercer premi per a projectes de dades obertes i periodisme de dades pel seu reportatge Un parc al costat de casa.

El treball, publicat al web d’À Punt a principis d’any, revela que el 60% dels residents de la ciutat de València viu a menys de cinc minuts caminant d’un parc gran. El reportatge, basat en dades de l’Ajuntament de València i del cadastre, ofereix els lectors la possibilitat de consultar en un mapa interactiu quina és la distància més curta a peu des de cada edifici fins a una zona verda d'almenys 0,5 hectàrees.

Es tracta de la segona convocatòria d’uns premis creats pel consistori a través de l’àrea de Transparència i que tenen la vocació de fomentar la cultura de l’obertura d’informació donant a conéixer les millors experiències en la reutilització de dades obertes i el periodisme de dades.

Els guardons consten d'una única categoria amb un primer premi de 5.000 euros, un segon de 3.000 euros i un tercer premi de 2.000 euros. El jurat, format per responsables i tècnics dels serveis de Participació, Transparència, Govern Obert i Innovació del consistori han concedit el primer guardó a l’enginyer agrònom de la Universitat Politènica de València (UPV), Juan Miguel Sala Iniesta. El segon ha recaigut en Adrián Sujar Cost, enginyer en geomàtica i topografia del mateix centre.

Els premis s’entregaran en un acte públic que tindrà lloc a l’Ajuntament de València en els pròxims mesos.

També et pot interessar

stats