La mascareta resta molesties al·lèrgiques, però les estades a la muntanya en sumen
L’ús de la mascareta evita la inhalació de pol·len i redueix fins a 80% els símptomes de les al·lèrgies.
La pandèmia i les obligacions que ha comportat per a evitar contagis també tenen el seu vessant positiu. L’ús de la mascareta ha reduït notablement els símptomes de les al·lèrgies, fins a un 80%. Ara bé, les restriccions i la limitació de la mobilitat per la Covid estan fent que anem més a la muntanya, i allí la concentració de pol·len, i per tant el risc d'al·lèrgia, és molt més alt. Actualment un 10% dels valencians té algun tipus d'al·lèrgia diagnosticada.
José Manuel Tomás és al·lèrgic. Aquest dijous, en què li tocava revisió amb l'al·lergòleg, ha admés en declaracions a À Punt que des que ha de portar la mascareta no ha notat els efectes de l'al·lèrgia.
Segons els al·lergòlegs, la causa és ben senzilla, la mascareta evita que s'inhalen les partícules de pol·len, les principals causants de les al·lèrgies, al costat dels àcars i el pèl dels animals. En el 80% dels casos es pot reduir la simptomatologia.
Tot i els beneficis de la mascareta per a les persones al·lèrgiques, als pacients asmàtics la mascareta no els reporta tants beneficis, perquè els dificulta la respiració.
D’altra banda, l'ús de la mascareta per a evitar contagis de coronavirus també ha canviat molts dels nostres hàbits. Ara són molts els que aprofiten els caps de setmana per anar a la muntanya o les zones d'interior i allí la concentració de pol·len és més alta, un fet que pot fer créixer el nombre d'al·lèrgics.