Mazón avança una mesura "important" de protecció pel "caos" de la partió marítima a Dénia

La nova modificació en la llei de costes posa en una situació crítica els propietaris de les 3.600 vivendes

Tècnics del ministeri de Transició Ecològica fixant la nova delimitació de costes
Tècnics del ministeri de Transició Ecològica fixant la nova delimitació de costes / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat que aquest divendres el Consell anunciarà una mesura "important" de protecció de la costa pel "caos i la usurpació" que comporta la partió marítima a Dénia (Marina Alta). En declaracions als mitjans en la Universitat Jaume I de Castelló, on ha tingut lloc el I Fòrum Socioeconòmic de la Comunitat Valenciana, i preguntat per la partió a Dénia i sobre si el govern valencià prendrà mesures, Mazón ha assenyalat que divendres s'anunciaran "algunes mesures" que contraresten les del govern central.

Dimarts, la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ja va anunciar que s'ha personat en l'acte de confrontació que marca la partió del subtram nord de la platja de Dénia, convocada pel ministeri, per a “posar de manifest que la Generalitat està al costat del veïnat afectat" i s'oposarà a aquestes partions en considerar-les "injustes".

“Anunciarem algunes mesures contra aquest batibull i aquesta usurpació del nostre turisme, les nostres platges i costes, de la nostra propietat privada, que és el que està provocant aquest govern podemita, socialista" que "es creu amb dret a ocupar els nostres béns i a no protegir les nostres costes", ha assenyalat aquest dimecres Mazón. "Estem treballant per a anunciar una mesura important de protecció de les nostres costes, de la nostra propietat, des del fòrum autonòmic", ha afegit.

La nova normativa dictaminada per la llei de costes de Dénia modifica els límits maritimoterrestres i posen en una situació crítica els propietaris de les 3.600 vivendes afectades en deu quilòmetres del litoral del municipi. Un centenar de persones podrien perdre la propietat de les cases i edificis i aquests passar a ser un immoble de l’estat. 

També et pot interessar

stats