La Generalitat treballarà perquè Xest "continue sent l'última cita del campionat" a partir del 2027

El Gran Premi de la Comunitat Valenciana té garantit tancar el Mundial fins al 2026

Mazón entrega a Jaume Masià la placa que anuncia la concessió de la Corba Once del Circuit Ricardo Tormo
Mazón entrega a Jaume Masià la placa que anuncia la concessió de la Corba Once del Circuit Ricardo Tormo / Generalita

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat aquest diumenge que la Generalitat treballarà "perquè Xest continue sent l'última cita del campionat" a partir del 2027. El cap del Consell s'ha desplaçat al circuit Ricardo Tormo de Xest (Foia de Bunyol) per a presenciar la final que decidirà qui s'emporta el títol aquesta temporada, disputat entre Pecco Bagnaia i Jorge Martín.

Mazón ha assegurat que "han tancat aquesta col·laboració" perquè no hi haja alternança i el desenllaç del campionat seguisca celebrant-se a la localitat de la Foia de Bunyol almenys durant els pròxims tres anys. Segons el líder popular, "el motociclisme, conjuntament amb la pilota valenciana, s'ha consolidat com un gran esport valencià" que, diu, ja forma part de les "senyes d'identitat dels valencians".

A més, ha afegit que, concretament per a Xest i la zona, la celebració de la carrera "significa ingressos, una important activitat econòmica i molta visibilitat". Fonts del circuit Ricardo Tormo apunten que l’impacte econòmic del Gran Premi a la província de València podria ser de 45 milions d’euros aquest 2023, encara que enguany l'afluència ha sigut inferior a la d'altres anys. Així i tot, els hotels i les cases de lloguer tenen penjat el cartell de complet des de divendres.

Per a garantir la seguretat de l'esdeveniment, que enguany compta amb la presència d'uns 196.000 espectadors i espectadores, la Guàrdia Civil ha desplegat prop de 2.000 efectius integrats per agents de diverses especialitats en el dispositiu especial de seguretat. Es tracta, segons va explicar la delegada del govern de la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, "d'un dispositiu sense precedents". Segons va precisar, "1.200 estan distribuïts pel circuit i 800 a Xest, amb tasques de seguretat viària, orde públic, seguretat ciutadana i antiterrorista".

També et pot interessar

stats