Més de la meitat de les actuacions del pla Vega Renhace estan executades i la resta, en tramitació tres anys després de la DANA

El director de l'oficina, Antonio Alonso, destaca que s'han executat obres per valor de més de 35 milions d'euros i el pla ha fet que "es continue parlant del Baix Segura i no s'oblide"

Antonio Alonso en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Més de la meitat de les actuacions prioritàries previstes en el pla Vega Renhace ja estan executades, i la resta estan en tramitació, quan es compleixen tres anys de la DANA que va arrasar bona part del sud de la Comunitat Valenciana després d'inundar municipis com Oriola o Almoradí.

Així ho ha dit el director de l'oficina del pla Vega Renhace, Antonio Alonso, en Les notícies del matí. "En la primera fase es va arribar a l'acord en què hi havia 28 actuacions prioritàries, de les quals 17 ja estan completades i les altres estan en tramitació". S'han executat obres per valor de més de 35 milions d'euros.

D'altra banda, també ha indicat que s'han invertit 16 milions d'euros per a condicionar els claveguerams i el drenatge en els municipis de la comarca i hi ha previstos 16 milions d'euros més.

Alonso considera que una de les coses més importants per a les quals ha servit el pla Vega Renhace és perquè no s'oblide la comarca i els seus problemes. "És un pla estratègic per a aquesta comarca que ha sigut la gran oblidada històricament per la distància i que ha fet que tres anys després es continue parlant del Baix Segura i no s'oblide per a solucionar les carències de la comarca."

Des que l'oficina del pla està en marxa Alonso ha explicat que han col·laborat en el pla de gestió de risc d'inundacions per a solucionar els grans problemes del riu Segura en la part baixa. Així, "s'han creat els plans d'emergència municipals, que no hi havia, i ara s'està treballant en un pla comarcal", ha subratllat.

Sessió a les Corts per a estudiar les mesures de prevenció de riscos per temporal

I coincidint amb aquest aniversari, les Corts celebren aquest dilluns una nova sessió de la comissió especial per a l'estudi de les mesures de prevenció dels riscos per temporal, que es va crear arran de la DANA del Baix Segura.

En la sessió els diputats escoltaran més experts en biologia i enginyeria de camins, i representants del veïnat de Nules, de l'associació per a l'ordenació del territori i de l'observatori de catàstrofes naturals.

També et pot interessar

stats