Directes
Ara en la televisió
TUPPER CLUB
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Els metges mantenen la convocatòria de vaga a la Comunitat Valenciana

El Sindicat Mèdic denuncia "la negativa" de la Conselleria de Sanitat a atendre les seues reivindicacions, el que "deixa clar el seu menyspreu" al col·lectiu de metges

Protesta aquest mes de febrer a les portes de la Conselleria de Sanitat / cesm-cv.org

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESMCV) manté la convocatòria de vaga per als dies 6 de març, 3 d'abril i 8 de maig davant "la negativa" de la Conselleria de Sanitat a atendre les seues reivindicacions que, al seu judici, "deixa clar el seu menyspreu" al col·lectiu de metges.

El CESM i Sanitat fa dos mesos que mantenen negociacions "infructuoses" i el sindicat ha denunciat en un comunicat que la Conselleria "continua sense oferir un acord" que sí que s'ha aconseguit en moltes autonomies.

Les sis reunions celebrades s'han centrat en la millora de condicions laborals, però el sindicat mèdic assegura que segueix "sense una oferta clara i sense plasmar en paper el que es parla i consensua".

A més, suggereix que la "tàctica" emprada per Sanitat és "esperar que ens cansem i donem la batalla per perduda, com si no haguera passat res en els últims anys després de la pandèmia i tot funcionara a la perfecció".

El CESM recorda que ha plantejat reivindicacions bàsiques, com limitar el nombre de pacients per metge en la consulta, que ha sigut acceptada "en totes les comunitats". També que cap metge es veja obligat a estar la meitat del mes de guàrdia localitzada o que se l'obligue a fer-ne més de presencials després perquè no s'ha dotat la plantilla de metges amb el número mínim per a donar servei.

També mostra desacord amb el fet que el conseller de Sanitat "reconega públicament que estan "infrapagats"", però oferisca com a única millora increments d'1,5 euros l'hora de guàrdia. A més, critiquen que un metge de família es veja obligat a desplaçar-se amb els seus mitjans per a atendre un pacient a 10-15 quilòmetres de la consulta o que als metges del SAMU no se'ls abone dieta en torns de 24 hores.

Altres reivindicacions del col·lectiu són que als MIR se'ls abonen les despeses de desplaçament quan fan torns rotatoris fora de l'hospital per a completar la formació, i que s'implante la jornada laboral de 35 hores setmanals.

El govern valencià lamenta la "ruptura unilateral" del sindicat mèdic

La Conselleria de Sanitat ha lamentat aquest mateix dimarts la "ruptura unilateral" de les negociacions per a evitar la vaga convocada per CESM CV i ha assenyalat que "manté la seua disposició a negociar", que considera la "postura més responsable i útil per a la ciutadania en aquests moments".

Sanitat s'ha referit així, en un comunicat, a l'anunci fet pel sindicat mèdic i aclareix que han tingut constància de la ruptura de les negociacions a través dels mitjans de comunicació. A pesar d’aquest anunci considera que s'han fet "avanços molt rellevants" durant el procés negociador, en haver-se "tancat acords de pes que s'han pactat en altres comunitats autònomes".

Així mateix, recorda que manté una "negociació oberta i en paral·lel" amb tots els sindicats de la taula sectorial (en la qual estan representats els sis principals sindicats sanitaris, inclòs el CESM) i subratlla que "confia fermament a arribar a un acord relatiu a millores assistencials per a la ciutadania i per a totes les categories professionals, a més del personal mèdic".

València

També et pot interessar