Més de mig centenar de festes autoritzades al territori per Cap d’Any
La Generalitat, amb els ajuntaments, inspeccionarà l’aforament, les eixides d’emergència o la venda d’alcohol a menors en 26 pobles
Més de mig centenar de festes de Cap d’Any autoritzades per la Generalitat, la majoria, en restaurants, se celebraran dissabte a la nit. Així consta en el registre de permisos de la Direcció General d’Interior, que ha rebut la petició de 34 restaurants, huit café-bars, cinc sales polivalents i huit pubs per a organitzar cotillons i festes per a donar la benvinguda al 2023.
Per territoris, la província de València és la que concentra més sol·licituds, un total de 25, seguida de la de Castelló, amb 17, i Alacant, amb 13, segons han informat fonts de la Generalitat aquest divendres.
D'aquestes sol·licituds, únicament dues, una a la ciutat de València i una altra a Oriola, han requerit autorització extraordinària, ja que l'activitat és diferent de la llicència que tenen concedida.
Municipis amb festes programades
A la província de València, s'han autoritzat celebracions en 13 municipis: Alaquàs, Alfafar, Almàssera, Bétera, Calles, Xest, Gandia, Montroi, Oliva, Riola, Sagunt, València i Xeraco.
A la província d'Alacant s'han rebut peticions per a fer cotillons que no requereixen una autorització administrativa específica en huit municipis (Alacant, Alcoi, Calp, Guardamar del Segura, Ondara, el Pilar de la Foradada, Santa Pola, Xàbia).
En el cas de la província de Castelló, les sol·licituds acceptades s'han tramitat en cinc poblacions (Benicàssim, Castelló de la Plana, Sogorb, Torreblanca i Vila-real).
L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (Avsre) ha sol·licitat col·laboració als ajuntaments i forces i cossos de seguretat en el control i inspecció de bars, discoteques i altres locals d'oci d’aquests pobles que organitzen festes extraordinàries de Cap d'Any.
Facilitem als ajuntaments el llistat d'establiments amb permís i els informem de la funció inspectora que ha de dur-se a terme
El secretari autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, ha explicat que "els ajuntaments han de ser coneixedors de les condicions que han de complir aquests locals en qüestions com l'aforament, que hi ha suficients vies d'emergència o evacuació, que no se servisca alcohol a menors i que, si hi ha establiments sense permís o no compleixen cap de les premisses de seguretat, es clausuren de manera immediata".
En aquest sentit, ha recalcat que la coordinació entre administracions és essencial: "Facilitem als ajuntaments —així com a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional— el llistat d'establiments amb permís i els informem de la funció inspectora que ha de dur-se a terme", ha assenyalat.