Mig centenar de migrants exigeixen una investigació després del salt a la tanca fronterera de Melilla
Durant la protesta, que s'ha desenvolupat de manera silenciosa, s'han mostrat pancartes, en castellà, anglés i àrab, en les quals qualifiquen com “una massacre” el que va ocórrer el 24 de juny, i responsabilitzen tant a Espanya com al Marroc
Vora mig centenar de residents del Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) de Melilla s'han concentrat aquest dilluns per a exigir una investigació després del salt a la tanca fronterera entre Espanya i el Marroc a la ciutat autònoma de divendres passat, amb almenys 23 morts. En la protesta han participat immigrants que ja es trobaven en el CETI de Melilla abans d'aquest últim intent d'entrada, ja que els 133 que van aconseguir accedir divendres es troben aïllats pel protocol contra el coronavirus.
Durant la protesta, que s'ha desenvolupat de manera silenciosa, els immigrants han mostrat nombroses pancartes, escrites en espanyol, anglés i àrab, en les quals qualifiquen com “una massacre” el que ha ocorregut el 24 de juny a la frontera, i responsabilitzen d'això tant a Espanya com al Marroc, als quals titllen de “còmplices”.
També posen el focus en el “silenci” de la comunitat internacional: “Això ens demostra que els drets humans s'han convertit només un eslògan”, han denunciat en una de les pancartes els participants en la protesta.
Els residents del CETI de Melilla demanen una investigació internacional “sobre l'ús de la violència contra els immigrants” i lamenten que els subsaharians patisquen una diferència de tracte respecte al que reben els ucraïnesos, als quals “reben amb roses”, i es pregunten “per què als negres ens envien a l'infern”.
“Pedro Sánchez, sembles gaudir veient els cossos d'immigrants amuntegats al costat de la tanca i el teu país fingint ser respectuós amb els drets humans”, han respost els immigrants del CETI de Melilla a través d'una de les pancartes durant la protesta, en la qual han reclamat que cessament “el retorn forçat” d'immigrants.
El govern espanyol lamenta la pèrdua
A la pregunta per la crisi migratòria i pels fets de la setmana passada, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha dit en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que l'executiu "lamenta profundament" la pèrdua de vides humanes i ha traslladat el seu pesar a les víctimes, morts o ferits.
Rodríguez ha afegit que cal combatre les màfies que trafiquen amb éssers humans. La ministra, ha defensat un esforç "sense precedents" del govern espanyol durant aquesta legislatura en matèria de migració. Rodríguez, en tot cas, ha dit que l'obligació del govern espanyol és defendre les fronteres espanyoles, que en aquest cas també són la frontera europea.