Milers d'alacantins i alacantines ixen al carrer per a celebrar l'Orgull "més inclusiu i multitudinari"

Des de l'organització lamenten que l'Ajuntament "haja limitat la festa posterior" i l'haja situat "en una ubicació que no acaba de convéncer els col·lectius"

WhatsApp Image 2024 07 20 at 20.06.33
Capçalera de la manifestació de l'Orgull a Alacant / À Punt NTC

Milers d'alacantins i alacantines s'han llançat als carrers de la ciutat este dissabte per a celebrar l'Orgull. L'esdeveniment "més inclusiu i multitudinari de l'any" ha començat a les 19:00 hores a la plaça dels Estels i finalitza en la Rambla.

La concentració, convocada per les entitats Alacant Entén, Diversitat i Entenem LGTBI busca ser "una celebració de la diversitat i també una poderosa plataforma de reivindicació dels drets per a les persones LGTBIQ+".

"Que Alacant sencera es paralitze i ens senta, i sàpiga que seguim ací i que sempre estarem i que no farem un pas endarrere", ha expressat durant l'acte Rosa Buades, coordinadora de l'àrea lèsbica i bisexual d'Alacant Entén.

Enguany el lema és "Educació, drets i pau: Orgull que transforma", reflectint la intenció dels organitzadors de generar futurs espais de debat i reflexió sobre el model d'Orgull, i altres accions en relació amb les responsabilitats de l'administració municipal i altres administracions públiques.

Les associacions organitzadores han apuntat que, al llarg de l'any, han treballat estretament amb la Regidoria de Drets Públics de l'Ajuntament d'Alacant per a "garantir l'èxit" de les activitats i actes. No obstant això, han lamentat "la decisió de l'alcalde, Luis Barcala, de limitar la festa posterior fins a les 23:00 hores i en una ubicació que no acaba de convéncer els col·lectius, com és la Petxina de l'Esplanada, que no reuneix l'espai i les característiques per a celebrar una gran festa".

Els organitzadors han fet una crida a tota la ciutadania a unir-se a esta manifestació, que també exigeix el compliment del I Pla Municipal LGTBI d'Alacant, "del qual a penes s'ha implementat un 10% i que està a punt de caducar enguany, així com altres demandes que radiografien la situació de la ciutat en relació amb el col·lectiu LGTBI".

També et pot interessar

stats