El millor entrepà d’Espanya està a Borriana
Can Ros prepara el bugs bunny, un panet de conill escabetxat, portobel·lo, tòfona, ceba tendra i vinagre dolç que ha conquerit Madrid Fusion
En la dotzena edició del Concurs Entrepans d'Autor, de Madrid Fusion el jurat ha guardonat al xef borrianenc Aitor Martínez Ros, del restaurant Can Ros de Borriana, pel seu entrepà bugs bunny, de conill escabetxat, portobel·lo, tòfona, ceba tendra i vinagre dolç.
Martínez Ros ha competit contra altres cinc xefs en la primera ocasió en què ha arribat a la final del concurs, i, en declaracions a À Punt, ha destacat que la recepta es va inspirar en una tapa que serveixen al restaurant familiar, fet d'espatlla de conill.
L’entrepà guanyador té com a base un guisat d'espatlla de conill escabetxada, que el fa melós, però amb els contrastos, que aporten les notes àcides de la ceba confitada, el cru del portobel·lo i l’aroma de trufa. Tot, contingut en un panet ben tendre per dins i cruixent per fora, només obert per una de les puntes perquè en mossegar no s’escape cap ingredient.
Ara, com en altres ocasions en què ha guanyat concursos amb les seues propostes, el xef vol adaptar l’entrepà en format de tapa degustació, ja que en el restaurant no treballen entrepans, sinó que estan especialitzats en arrossos, i l’oferirà fora de carta durant un període de temps que encara no ha determinat.
Martínez Ros suma un nou èxit al seu palmarés en els concursos gastronòmics: ha fet podi en tres edicions del Concurs de Cuina Creativa amb Magrana d’Elx, va guanyar el per premi en el Campionat Nacional de Pintxos de Valladolid el 2024 i també ha guanyat el Concurs de Formatges Lactalis de Madrid Fusió i el de la trufa d’Andilla.