La millor pizza napolitana d'Espanya es cuina a Albal

El cuiner italià Tommaso Cristiano, de la Taverna Il Caminno dei Briganti, d'Albal, s'ha proclamat campió en el seté Campionat Espanyol de Pizza per Passió

Imatge d'arxiu d'una pizza napoletana
Imatge d'arxiu d'una pizza napolitana / Shutterstock

El cuiner italià Tommaso Cristiano, de la Taverna Il Caminno dei Briganti, d'Albal, s'ha proclamat campió, en la categoria de pizza napolitana, en el seté Campionat Espanyol de Pizza per Passió celebrat a Granada.

Es tracta d'una taverna italiana regentada per Alessandra Mangiafico i Giampaolo Gori que el 2022 ja va ser reconeguda com una de les millors pizzeries del món, en les Olimpiadi Vera Pizza Napoletana, en què van obtindre el sisé lloc de 336 pizzers de 45 països dels cinc continents, després de competir amb una pizza Margherita, elaborada pel seu mestre pizzaiolo, Tommaso Cristiano, recorda l'Ajuntament d'Albal en un comunicat.

Però aquest no és l'únic guardó que tenen en les seues vitrines, per exemple, la seua famosa pizza Essenza, ja va aconseguir coronar-se com la millor pizza professional de la Comunitat Valenciana en el certamen organitzat per la Universita Della Pizza Italiana Nel Mondo.També va ser premiada l'Emozione, composta de mozzarella, crema de bròcoli, anxoves cantàbriques, tomaca cherry, ametles laminades, parmesà cruixent i pols d'olives negres.

En aquesta ocasió, ha sigut l'autèntica pizza napolitana que prepara Tommaso en el seu forn de la pizzeria albalenca, la que ha convençut l'exigent paladar dels jutges per a atorgar-li aquest reconeixement.

Tommaso Cristiano, cuiner guardonat
Tommaso Cristiano, cuiner guardonat / Ajuntament d'Albal

La pizza napolitana és un dels plats més coneguts de la gastronomia italiana i segons, relata Giampaolo Gori, els ingredients són tomaca pelada Denominació d'Origen Nocerino, mozzarella de flor de llet, parmesà de 36 mesos, alfàbega i oli extra verge.

El gerent de la Taverna es mostra entusiasmat després de rebre aquest nou reconeixement: "Estem molt contents d'aquest trofeu nacional. Ha sigut un treball de mesos durant els quals Tommaso Cristiano ha treballat molt per a millorar la massa. Per a nosaltres és un títol molt important que ens paga pel sacrifici que fem i que continuem fent de cara al mundial de Parma a l'abril. Una data molt important i d'orgull per a qualsevol pizzer i més per nosaltres que representarem el país que ens ha acollit, Espanya".

L’establiment es troba en el número 4 del carrer d'Alcàsser "i cada vegada són més els amants del menjar italià als quals no els importa fer uns quants quilòmetres per a deixar-se portar per una experiència gastronòmica més que memorable", conclouen des del consistori.

També et pot interessar

stats