La ministra d'Educació urgeix a reparar l'ascensor de l'escola d'Alacant on una mare ha de pujar el fill a l'esquena

Pilar Alegría considera que s'ha "minvat" el dret a l'educació de l'alumne per una avaria que el conseller ha relacionat en Les notícies del matí amb un possible sabotatge

Mare del xiquet de l'escola sense ascensor / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de setembre 2024 - 13:29 Actualitzat: 13 de setembre 2024 - 08:10

El cas d'Arturo, l'alumne d'11 anys amb mobilitat reduïda del CEIP Voramar d'Alacant a qui la mare ha de pujar cada dia a l'esquena per a portar-lo a classe, per l'avaria de l'ascensor, ha fet el salt a la política estatal. La ministra d'Educació, Pilar Alegría, considera "absolutament minvat el dret del xiquet a rebre una educació de qualitat" i ha urgit el centre escolar a reparar-lo o a buscar una solució alternativa que normalitze l'escolarització de l'estudiant.

"Es poden buscar fórmules", ha apuntat la ministra en una entrevista en Radiocable, minuts després que el conseller d'Educació haja deixat caure la teoria del presumpte sabotatge de la instal·lació, en una intervenció en Les notícies del matí. José Antonio Rovira ha dit que traslladava impressions que els operaris han comunicat a l'alcalde d'Alacant, José Luis Barcala [el consistori és la institució responsable de la reparació]. Ha parlat d'una possible falta de planificació al centre, que entén que podria haver situat l'alumne en una classe al primer pis mentre es resol l'avaria.

Alegria ha subratllat que si bé la competència és de l'Ajuntament, "les administracions autonòmiques han de tindre un pla B perquè els xiquets reben l'atenció de qualitat que es mereixen", alçant dubtes sobre la gestió d'Educació.

El mal estat de l'ascensor del Col·legi Voramar, que ha encadenat diverses avaries, impossibilita usar-lo des de fa mesos. A l'Ajuntament asseguren que estan treballant “amb la màxima celeritat" per a resoldre el problema, que segons han indicat fonts municipals a À Punt es podria arribar a solucionar "esta mateixa setmana, una vegada que arriben les noves peces del mecanisme".

Mentrestant, María Jesús, continuarà carregant el fill al be per a sortejar les escales que el separen de l’aula que comparteix amb els companys de sext de primària. La dona ha demanat una excedència per a fer-se càrrec d'estos trasllats, que entén que suposen "una responsabilitat molt gran" que no té perquè assumir el professorat.

El centre ha informat que si el problema continua, l’escola reubicarà la classe d’Arturo en els pisos inferiors, on s’imparteixen classes a l'alumnat més xicotet, una mesura que no convenç la mare. María Jesús entén que "obliga el fill "a tornar a un espai que ja ha habitat” al mateix temps que, a l'espera de solució, es lleva a l’alumnat el dret a gaudir de totes les instal·lacions de l’edifici públic.

També et pot interessar

stats