La ministra de Sanitat es compromet a analitzar amb el conseller la reversió de l'Hospital del Vinalopó

La plataforma cívica que reclama esta mesura es reuneix a Madrid amb Mónica García per a explicar-li les seues reivindicacions

Represenants de la Plataforma amb la ministra García, este dijous
Represenants de la Plataforma amb la ministra García, este dijous / @salutinonegoci

"Som l'únic departament que queda privatitzat de tota la Comunitat Valenciana i la falta de personal és insostenible. Volem que deixen de fer negoci a costa de la nostra salut", ha remarcat esta vesprada en un tuit la Plataforma per la Reversió de l'Hospital del Vinalopó. Un grup d'este col·lectiu s'ha reunit hui amb la ministra de Sanitat, Mónica García, a qui ha agraït que els haja rebut. Segons han explicat en acabar la reunió, la ministra s'ha compromés "a analitzar amb el conseller la reversió de l'Hospital del Vinalopó".

"Gràcies a la ministra per rebre'ns i escoltar la nostra problemàtica per les intencions del govern de Carlos Mazón de prorrogar el contracte amb Ribera Salud per a la gestió de la nostra sanitat pública", han explicat en un altre tuit en el seu compte de X.

L’Hospital Universitari del Vinalopó, a Elx, és l'únic centre que queda del conegut com a model Alzira (hospitals construïts pel Consell però de gestió privada), després de la reversió de quatre centres sanitaris. La primera reversió va ser precisament la de l'Hospital de la Ribera l'1 d'abril del 2018, durant el primer govern del Botànic. Tres anys més tard el va seguir l'Hospital de Torrevella. Enguany li va tocar el torna a l'Hospital de Dénia al gener i al de Manises este mateix mes de maig. L'actual concessió de l’Hospital Universitari del Vinalopó acaba a finals d'este mes.

La ministra, en un comunicat, ha assegurat que durant la reunió ha traslladat al col·lectiu "el seu suport total a la iniciativa de revertir el model de gestió de l'Hospital del Vinalopó". García ha defensat també que “este sistema de concessions sanitàries ha demostrat ser un fracàs” i ha insistit que “des del Ministeri estem fermament compromesos a defensar la nostra sanitat i que no es venga al pitjor postor; de fet, és un dels objectius que persegueix la futura llei de gestió pública i integritat del sistema nacional de salut: limitar la gestió dels serveis sanitaris públics per parts d'entitats privades amb ànim de lucre”.

Sanitat també ha explicat que la Plataforma li ha demanat que es derogue per complet la Llei 15/1997 d'habilitació de noves formes de gestió del Sistema Nacional de Salut, una norma de l'època de José María Aznar i que va obrir la porta als models concessionaris de la sanitat. "També s'ha posat sobre la taula els dubtes sobre la viabilitat jurídica de la pròrroga del contracte a Ribera Salud que pretén dur a terme el govern valencià, així com la falta d'informes que avalen la decisió i el problema de l'ús de sistemes d'informació incompatibles amb els de la resta del sistema sanitari públic, que impedeix una supervisió adequada per part de les institucions", detalla el comunicat.

També et pot interessar

stats