AVE celebra l'espenta a les obres del corredor després de reunir-se amb la ministra, però manté la protesta de novembre

Raquel Sánchez ha repassat l'estat del projecte amb el lobby empresarial abans de visitar el nou traçat d'ample convencional entre Xàtiva i La Encina, que operarà des de dissabte

En imatge, la reunió de la Ministra de Transports Raquel Sánchez (segona per l'esquerra), amb AVE (dreta)
En imatge, la reunió de la Ministra de Transports Raquel Sánchez (segona per l'esquerra), amb la cúpula d'AVE (dreta) / À Punt NTC

La reunió de la ministra Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en funcions, Raquel Sánchez, amb l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) per a abordar el desenvolupament del corredor mediterrani ha deixat bones sensacions en la patronal. El president d'AVE, Vicente Boluda, ha celebrat l'espenta que suposarà per al projecte, estratègic en l'intercanvi de mercaderies amb la UE, la inversió de mil milions en obres que es preveu executar l'any que ve.

"Tot va tot cap avant", ha explicat Boluda als periodistes. Segons l'empresari, tant el govern en funcions com els principals partits de l'oposició tenen assimilat que el corredor és "vital" per a l'arc mediterrani i "ningú" es planteja no fer-lo, sinó al contrari, impulsar-lo "perquè vaja més de pressa".

En la reunió s'ha fet un repàs de l'estat actual de les obres, les quals, segons Boluda, estan en marxa en pràcticament tots els trams; algunes en fase de finalització, si bé unes quantes en un termini un poc més llarg del previst. Per això, ha advertit a la ministra que "es prepare" i ha confirmat que el #QuieroCorredor mantindrà l'acte reivindicatiu previst al novembre per a reclamar que les obres del corredor ferroviari concloguen "com més prompte millor". Una protesta que, assegura, es farà des de "la cortesia i l'educació". "No farem el burro de moment", ha aclarit.

Raquel Sánchez ha abordat amb AVE els avanços en el desenvolupament del corredor mediterrani en la delegació del govern a València. Posteriorment, s'ha desplaçat a l'estació ferroviària de Xàtiva amb motiu de la posada en servei del nou traçat d'ample convencional entre Xàtiva i el nuc de comunicacions de La Encina (Villena), que uneix València i Alacant. Amb l’obertura de les vies el pròxim dissabte, es culmina la primera fase del desenvolupament del corredor.

L'obertura de les vies repercutirà temporalment en els trajectes entre València i Alacant, per l'ús temporal del traçat d'ample ibèric en via única. La durada del viatge entre les ciutats augmentarà de 10 a 25 minuts mentre s'adapta el traçat que s'usa actualment —en doble via— a l'ample internacional, segons va anticipar Adif. La previsió és que València i Alacant estiguen connectades per l'alta velocitat i la via d'ample internacional l'any 2026.

També et pot interessar

stats