MINUT A MINUT | Incendi forestal de Montitxelvo

Mazón declara que si el vent no canvia, aquest diumenge podria ser el dia en què es declare "estabilitzat i perimetrat l'incendi"

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València en les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Montitxelvo
Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València treballen en les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Montitxelvo / Consorci Provincial de Bombers de València
02 de novembre 2023 - 20:05 Actualitzat: 05 de novembre 2023 - 16:19

El foc que, des d'aquest dijous crema la massa forestal de diversos municipis de la Vall d'Albaida, la Safor i el Comtat, ja ha arrasat 2.580 hectàrees. A més, va obligar a desallotjar els residents de Castellonet de la Conquesta, Terrateig i quatre urbanitzacions de Vilallonga (El Tarrassó, La Corona, La Llacuna i L'Esclapissada), que finalment han pogut tornar dissabte de vesprada a casa. En canvi, part del veïnat d'Ador, que limita amb el cap de l'incendi, es manté encara evacuat.

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha declarat "amb tota la precaució del món" que l'incendi es podria donar per estabilitzat aquest diumenge de vesprada. També ha assenyalat que s'han intensificat les tasques en el flanc dret. A l'altra banda, la zona que limita amb el riu Serpis continua controlada.

Des de la delegació de govern s'apunta cap "al factor humà" com la principal hipòtesi sobre l'origen d'aquest incendi. "Després d'escoltar els diferents testimonis, la Guàrdia Civil investiga ara si es tracta d'un incendi accidental o intencionat", ha indicat Pilar Bernabé des del centre de comandament avançat situat a Llocnou de Sant Jeroni.

També et pot interessar

stats