Els missatges de WhatsApp i les visites al domicili centren la investigació de la mort violenta del canonge emèrit de València

Uns missatges del mòbil del religiós on informava que estaria de viatge apunten a una possible suplantació d'identitat, ja que es van enviar quan ja era mort

Operaris del servei fúnebre traslladen el cadàver a l'Institut de Medicina Legal de València
Operaris del servei fúnebre traslladen el cadàver a l'Institut de Medicina Legal de València / Europa Press

Uns missatges de WhatsApp i les últimes visites que va rebre al domicili centren l'atenció dels agents del grup d'homicidis de la Policia Nacional que investiguen la presumpta mort violenta del canonge emèrit de la catedral de València, Alfonso López Benito. El cos del religiós, de 80 anys, el van trobar el porter de la finca i un conegut del canonge, alertat perquè no podia contactar amb ell. La rigidesa del cos apunta que feia dies que era mort. La falta de signes aparents de violència, fa sospitar que va morir asfixiat. Unes circumstàncies que ha de determinar l'autòpsia de l'Institut de Medicina Legal de València, de la qual encara no han transcendit els detalls.

Suplantació d'identitat i visites freqüents al domicili

Es creu que l'autor de l'homicidi va suplantar la identitat de la víctima en el mòbil. El porter i coneguts van rebre missatges de WhatsApp des del terminal del canonge, on els informava que estaria dies de viatge, en un temps en què, tenint en compte l'estat del cadàver, el religiós ja era mort. 

Els testimonis han destacat l'entrada freqüent de joves al domicili, aparentment persones necessitades, algunes d'elles amb antecedents policials, a qui presumptament ajudava a reconduir la vida. De la primera inspecció ocular no han transcendit l'absència d'objectes de valor a la casa. El grup d'homicidis investiga els comptes bancaris de López Benito, davant la possibilitat d'algun xantatge o estafa.

Precinte policial al domicili de la víctima
Precinte policial al domicili de la víctima / À Punt NTC

També et pot interessar

stats