Donen per estabilitzat l'incendi de Simat de la Valldigna

El foc, que va ser declarat el passat dijous, ha cremat vora 70 hectàrees

Zona cremada de l'incendi forestal de Simat de la Valldigna, este dissabte
Zona cremada de l'incendi forestal de Simat de la Valldigna, este dissabte / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de setembre 2024 - 11:05 Actualitzat: 14 de setembre 2024 - 21:50

El Consorci Provincial de Bombers de València ha donat per estabilitzat l'incendi forestal declarat dijous a la vesprada a Simat de la Valldigna (Safor), després de cremar vora 70 hectàrees.

A més, el Centre de Coordinació Emergències de la Generalitat ha informat que durant la nit romandran tres unitats dels bombers forestals a la zona.

Bombers del Consorci treballen sobre el terreny cremat
Bombers del Consorci treballen sobre el terreny cremat / À Punt NTC

Durant tota la jornada de dissabte han treballat en les tasques d'extinció mitjans terrestres, ja que de matí no s'hi han incorporat els aeris. A més, fonts dels bombers havien avançat que ja no hi havia flama. A pesar d'això, estaven pendents de les previsions meteorològiques que podrien haver-la revifat.

"Seran hores complicades perquè hi podria haver ratxes de fins a 40 km/h i caldrà que es complisca la previsió que augmente la humitat relativa", explicava este migdia Antonio Mira, tècnic forestal del Consorci Provincial de Bombers de València. Finalment, els efectius de bombers, amb 70 professionals sobre el terreny, han aconseguit estabilitzar l'incendi.

L'incendi es va declarar al voltant de les 15:30 hores de dijous a la zona del Pla de Corrals de Simat de la Valldigna i va obligar a desallotjar una desena d'habitatges de manera preventiva, tot i que es va aconseguir frenar l'avanç de les flames cap a diverses granges de la zona.

L'incendi ha afectat tres termes municipals, després d'haver-se estés també a Quatretonda (Vall d'Albaida) i Barxeta (Costera).

Diversos mitjans aeris van treballar en l'extinció, però es van anar reduint fins a quedar en tres divendres a la vesprada, si bé es van retirar amb l'arribada de la nit i no ha sigut necessari tornar a mobilitzar-ne cap este dissabte.

També et pot interessar

stats