Les monges clarisses de Gandia venen gelat artesanal als turistes
Tenen fama de bones pastisseres, i en només una setmana ja han aconseguit que hi haja cua a la porta del convent
Les altes temperatures obliguen a les monges clarisses de Gandia (Safor) a reinventar-se i a entrar en el món del gelat artesanal. La congregació ha hagut de produir i vendre aquest producte per poder mantindre la comunitat. Tenen fama de bones pastisseres, i en només una setmana ja han aconseguit que hi haja cua a la porta del convent.
La mare superiora del convent ha atés un equip d'À Punt Notícies a través del locutori. Són monges de clausura, però s'obrin a aquest negoci per a poder mantindre l'edifici i les noves germanes que s'han incorporat a l'orde. Ho fan amb tots els permisos sanitaris i alta en la seguretat social. Amb una producció limitada de 12 litres al dia, feta amb inspiració divina.
Veïnat i turistes fan cua durant el matí davant del torn del convent, on poden agafar el producte i deixar els diners, sempre sense contacte directe amb les monges de la congregació.
La veu d'aquesta nova faceta de les clarisses s'estén per la ciutat, en una iniciativa que vol revitalitzar el convent.