Moren tres persones ofegades a Torrevella, Calp i Cullera

Amb aquestes defuncions ja són nou les víctimes en piscines i platges des del cap de setmana

Platja de l'Estany de Cullera en una imatge d'arxiu
Platja de l'Estany de Cullera en una imatge d'arxiu / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
12 de juliol 2023 - 17:03 Actualitzat: 12 de juliol 2023 - 21:43

Aquest dimecres s’ha informat de la defunció de tres persones ofegades a Torrevella, Calp i Cullera. Aquestes morts eleven a nou les víctimes en piscines i platges valencianes des del cap de setmana. 

El Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) ha rebut l’avís aquest matí que un home es trobava inconscient després de traure’l de la platja de l’Estany de Cullera. Mentre hi arribava la unitat del Servei d’Atenció Mèdica d’Urgències (SAMU), el personal de socorrisme de la platja li ha realitzat al banyista, de 55 anys, la reanimació cardiopulmonar bàsica. Després, l’equip mèdic ha continuat amb la reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques de recuperació, però no hi ha hagut resposta i han confirmat la defunció del banyista.

També al matí, el CICU ha rebut la notificació que una dona de 72 anys s’havia ofegat en una piscina privada a Torrevella. Fins al lloc s’ha desplaçat un metge d’atenció primària i una unitat del SAMU que han intentat reanimar-la sense èxit. 

Així mateix, el centre d’urgències ha informat de la mort d’un home dilluns passat en una piscina privada de Calp. El metge d’atenció primària només en va poder confirmar la defunció. 

Apareix el cos d'un home a una milla de la costa de Dénia

D'altra banda, al voltant de les 14:30 hores d'aquest dimecres també s'ha donat l'avís a l'112 de l'aparició d'un cos. Un monitor de Sisme Submarí ha trobat el cadàver surant d'un home a una milla de distància de la costa (concretament, del restaurant Sendra), segons ha detallat l'oficial de la unitat marítima de la Guàrdia Civil. 

En les tasques de rescat s'han coordinat la Guàrdia Civil i Salvament Marítim, que finalment ha arribat a port a les 17 hores. Les primeres observacions apunten que es tracta d'un home de raça blanca i vestit únicament amb bermudes, fet que descartaria inicialment que es tracte d'un migrant que viatjara en pastera. Les mateixes fonts remarquen que l'estat del cos apunta que ha estat temps a la mar.

També et pot interessar

stats