Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

És la mort un tabú? La psicòloga Irene Micó explica com podem fer front a aquest tema

L'experta també explica la millor manera de traslladar als més menuts de la casa que ha faltat un familiar

"És la mort un tabú" Una psicòloga ens ho explica / À Punt NTC

L’equip d’À Punt ha entrevistat la psicòloga Irene Micó sobre com encarem la qüestió de la mort. En aquest Dia de Tots Sants, també ens ha informat sobre les estratègies que utilitzem per a evitar el tema i quina seria la millor manera de traslladar als més menuts de la casa que ha faltat un familiar.

No es fa un bon acompanyament de la mort per desconeixement, fem un acompanyament pobre o que s'evita

Micó explica que la mort continua sent un tabú en la nostra societat, "no es fa un bon acompanyament de la mort per desconeixement, fem un acompanyament pobre o que s'evita perquè a la gent no li agrada parlar de la mort i no li agrada enfrontar-se al concepte de la mort".

Tenim la idea equivocada que per evitar un tema fem que aquest pese menys o que ens faça menys mal

Segons la psicòloga, una de les formes més comunes d'evitar el patiment és simplement no parlar del tema que ens angoixa, "tenim la idea equivocada que per evitar un tema fem que aquest pese menys o que ens faça menys mal (...) és una educació social que hauríem de fer des de la infància per a tindre-ho més interioritzat o naturalitzat.

Hauríem d'entendre que la mort és un procés dins de la pròpia vida

L'experta declara que el tractament de la mort en la infància és també una assignatura pendent, "en general dir que una persona 'se n’ha anat' o 'està en el cel' és confús, perquè què és el cel?, es pot tornar d’allí? Hauríem d'entendre que la mort és un procés dins de la vida mateixa i, per mal que ens pese, hem d'acceptar aquesta realitat com el final d'un recorregut", analitza.

També et pot interessar