Els Mossos investiguen l'assassinat de dos dones en un possible crim masclista a Rubí i Castellbisbal

El TSJC ha confirmat que es tracta de l'exparella i l'actual parella del suposat autor dels fets

Una furgoneta i dos agents dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu
Una furgoneta i dos agents dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu / Mossos d'Esquadra
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 d'agost 2024 - 15:06 Actualitzat: 20 d'agost 2024 - 18:22

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort per arma de foc de dos dones en el que podria ser un nou cas de violència de gènere. Els cadàvers de les víctimes han aparegut en dos pisos de la província de Barcelona, un a Rubí i l'altre a Castellbisbal, poblacions separades per a penes onze quilòmetres. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que es tracta de l'exparella del suposat autor dels fets (una dona de seixanta anys i resident a Rubí), i la parella actual (d'una edat semblant i resident a Castellbisbal). En este últim poble és on posteriorment s'ha suïcidat. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos s'ha fet càrrec de les perquisicions.

Segons el TSJC, cap de les dues dones apareix en el sistema com a víctima prèvia de violència masclista.

Segons han informat a EFE fonts pròximes al cas, la principal hipòtesi dels Mossos és que l'home, policia jubilat, ha matat amb arma de foc la seua exparella, d'uns seixanta anys, a Rubí, i la seua dona actual —d'una edat semblant— a Castellbisbal, i s'ha suïcidat. Les mateixes fonts expliquen que l'home és un excap regional d'Operacions de la Policia Nacional a Catalunya que, després de 44 anys en el cos, es va jubilar com a comissari principal el gener del 2023. S'investiga també si ha utilitzat la mateixa arma de foc en els dos casos.

El primer avís l'ha rebut este matí el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), amb l'alerta que hi havia una dona ferida en un pis de Rubí. Quan els efectius mèdics han arribat al lloc, han trobat en el domicili a la dona ferida de gravetat, encara que no han pogut fer res per a evitar la seua mort. Paral·lelament, la policia local de Castellbisbal ha rebut l'avís d'un familiar per a acudir a un pis d'esta localitat, on han trobat la dona i al comissari jubilat també morts.

De confirmar-se la naturalesa masclista d'este succés serien 31 les dones assassinades per les parelles o exparelles des de l'1 de gener d'enguany i 1.275 des del 2003, quan començaren a recopilar-se estes estadístiques. Per ara, la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat que estan recompilant dades sobre el presumpte assassinat per violència de gènere d'una dona a la província de Barcelona, de manera que sols comptaria en esta casuística una de les dos víctimes del crim.

Les víctimes de la violència masclista i el seu entorn poden demanar ajuda en diferents recursos actius cada dia de la setmana i les 24 hores del dia: el telèfon 016, el correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp del número 600 000 016. En una situació d'emergència es pot cridar al 112 o als telèfons d'emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062). I, si no és possible, en cas de perill existeix també l'opció d'activar l'aplicació Alertcops, que envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització de la persona.

Minuts de silenci

Els ajuntaments de Rubí i Castellbisbal han convocat sengles actes amb minuts de silenci per a este dimecres. L'acte de Rubí serà un minut a les 12:00 hores a la plaça de Pere Aguilera de la localitat, mentre que a Castellbisbal faran cinc minuts a les 19:00 hores a la plaça de l'Església. Així mateix, l'Ajuntament de Castellbisbal ha anunciat la suspensió de tots els actes de la festa major i ha decretat tres dies de dol oficial.

També et pot interessar

stats