Els negocis de Palma de Gandia s’assequen

El veïnat del municipi de la Safor ha protestat aquest dimarts davant la Diputació de València per la falta d'aigua potable 

Una empresa de coques de dacsa de Palma de Gandia / À Punt NTC

El veïnat de Palma de Gandia ha protestat aquest dimarts al matí davant de la Diputació de València per la falta de subministrament d'aigua potable des de fa un mes, que ha provocat que hagen d'abastir-se amb marraixes. A hores d'ara, ni la Generalitat ni la Diputació hi han aportat cap solució.

L'Ajuntament d'aquest xicotet municipi de la Safor no pot costejar la infraestructura per a una solució definitiva, que exigiria transportar l'aigua des del pou de Vilallonga. Tampoc disposen d'una solució a mitjan termini, i la situació ja està afectant l'economia del poble. “Demanem auxili. No podem assumir les despeses econòmiques que comporten les infraestructures hidràuliques que necessitem”, lamenta l’alcaldessa, Paula Femenia. 

Tampoc poden assumir aquesta situació els negocis del poble que necessiten aigua potable per a continuar oberts. El propietari del restaurant Los Llanos, Javier Giménez, explica que només la cafetera gasta unes quatre o cinc marraixes al dia. 

I tampoc la pot assumir la indústria arrelada al poble. En aquesta fàbrica de coques, els ritmes de producció s'han alterat per complet i tenen clar que no poden continuar així de manera indefinida. “Cada dia comprem aigua. Les despeses s’han incrementat i, a més, ha baixat la producció”, assegura Susana Serra, la propietària de Coques Dacsa Susana. 

L'Ajuntament està costejant i subministrant marraixes d'aigua des que el mes passat es declarara l'aigua de l'aixeta de Palma com a no potable. El pou del qual es proveïen va patir un despreniment i ara necessitarien traure aigua potable des de Villalonga. Una infraestructura amb un cost estimat de vora un milió d'euros.

També et pot interessar

stats