Directes
Ara en la televisió
L'ALQUERIA BLANCA (17)
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

La Nit Europea de la Investigació Valenciana, una mirada en femení a la investigació científica

Huit municipis valencians participen en aquesta celebració europea, que fomentarà la perspectiva de gènere en la ciència i els vincles amb la cultura.

Imatge promocional de la Nit Europea de la Investigació Valenciana / Generalitat

La Generalitat impulsa aquest divendres, per primera vegada, la Nit Europea de la Investigació Valenciana, durant la qual s’oferiran més de seixanta propostes científiques i culturals en una trentena d’espais. Huit municipis valencians s’han adherit a aquesta iniciativa que celebren simultàniament 300 ciutats europees: Morella, Tírig, Castelló, Potries, València, Alacant, Elx i Oriola.

El programa inclou accions a la Ciutat dels Arts i els Ciències i la Fundació Oceanogràfic, i la col·laboració del Consorci de Museus de la Generalitat i la Xarxa de Museus de les tres diputacions valencianes, a través del Museu de Prehistòria de València, el Museu Valencià d’Etnologia, el Museu de Belles arts de Castelló i el MARQ d’Alacant.

La Unió Europea promou des de 2005 aquest esdeveniment que té com a objectiu acostar la investigació a la ciutadania, particularment als més joves, mitjançant activitats divulgatives, dinàmiques i amb un component lúdic.

“Science bridges” ('ponts de la ciència') ha sigut el lema escollit per a l’edició d’enguany, on es volen fer valdre les connexions entre la investigació i la cultura, en el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Perspectiva de gènere en la ciència

L’edició valenciana d’aquesta celebració apostarà a més per fomentar la perspectiva de gènere en la ciència, amb activitats que donaran a conéixer la investigació liderada per dones al territori autonòmic.

En l’organització de la Nit Europea de la Investigació Valenciana han participat la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, les cinc universitats públiques valencianes, centres d'investigació en salut, el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el Centre de Recerca en Xarxa en Malalties Rares (Ciberer) integrat en l’Institut de Salut Pública Carlos III.

A més, compta amb el suport de la Delegació del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, la Direcció General de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat i la Secretaria Autonòmica de l’Agència Valenciana de Turisme.

També et pot interessar