El Nobel de Medicina recau en Ambros i Ruvkun pel micro ARN i el seu paper en la regulació gènica

El guardó, dotat amb vora 968.000 euros, es lliurarà en la cerimònia del 10 de desembre

Els guanyadors del Nobel de Medina
Els guanyadors del Nobel de Medina / @NobelPrize

El Premi Nobel de Medicina o Fisiologia 2024 és per a Victor Ambros i Gary Ruvkun, els quals han descobert el micro ARN i el seu paper en la regulació gènica postranscripcional. L’Assemblea Nobel de l'Institut Karolinska d'Estocolm ha fet públic este dilluns els guanyadors d’este guardó, que està dotat amb onze milions de corones sueques, el que equival a vora 968.000 euros, i que es lliurarà en una cerimònia el 10 de desembre, a la qual també assistiran la resta de premiats.

El de Medicina és el primer dels Nobels d’enguany que es coneix. La resta —el de Química, Física, Literatura, Pau i Economia— es faran públics al llarg de la setmana. Cadascun d’ells el poden compartir, com a màxim, tres persones.

Al llarg de la història, els Nobels han distingit quasi un miler de persones, 965 concretament, i 27 organitzacions. De totes elles, només el 6,6% han sigut dones. No obstant això, és una dona qui va ser la més jove a obtindre’n un: la pakistanesa Malala Yousafzai, reconeguda amb el Premi Nobel de la Pau el 2014 als 17 anys.

També et pot interessar

stats