Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

El nombre de morts a Espanya puja un 18% en dos dies

En les últimes 24 hores s'han registrat 757 defuncions i 6.180 positius més.

Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

El nombre de víctimes mortals puja per segon dia consecutiu i Espanya ha registrat 757 defuncions amb coronavirus en 24 hores. És un increment de l'1,8% respecte als 743 comunicats dimarts però un 18% més que els 637 de dilluns, de manera que la xifra de defuncions és ja de 14.555.

També puja la xifra de malalts amb coronavirus, que arriba ja als 146.690 després de sumar-ne 6.180 des de l'últim balanç. El creixement de persones infectades es manté estable, amb una pujada del 4,3%.

Com a dada positiva, també augmenten considerablement les altes. En aquests moments hi ha 48.021 persones que han superat el coronavirus, 4.813 en les últimes hores, que suposen ja el 32,8% dels casos notificats. “És l’ascens més gran de casos recuperats en el que portem de corba”, segons ha indicat María José Sierra, cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries.

Dels nous casos registrats a tot l'Estat, 212 són a la Comunitat Valenciana, que té un total de 7.655 i 724 persones mortes (52 més en les últimes 24 hores), segons les dades de la Conselleria de Sanitat Universal. A més, 241 pacients han rebut l'alta i la xifra de persones curades ascendeix a 1.344.

La pressió sobre el sistema sanitari passa del 20% al 3% en una setmana

La pressió sobre el sistema sanitari passa del 20% al 3% en una setmana

En l’informe que el Ministeri de Sanitat ha publicat aquest dimecres, per primera vegada, no es fa el recompte de totes les unitats de cures intensives (UCI) ni del nombre d’hospitalitzacions pel fet que no era una dada heterogènia. Mentre que unes comunitats autònomes comunicaven els casos acumulats des de l’inici de la crisi, unes altres traslladaven el nombre de pacients que hi havia en les UCI cada dia, descomptant altes i morts. “Estem recuperant la sèrie històrica de casos per a l’homogeneïtzació de les dades que d’ací a uns dies estarà completa”, ha indicat Sierra.

La doctora Sierra ha destacat que l’increment de casos hospitalitzats reflecteix que “la pressió sobre el sistema sanitari és del 3% quan l’última setmana de març era del 20%”. Una tendència en la pressió que també es nota en l’UCI, “que denota un lent descens, encara que és el paràmetre que més costarà veure normalitzat”.

Informe dels morts en residències d’ancians

El Ministeri de Sanitat ha sol·licitat “per l’interés que té i pel seu impacte en les persones majors”, segons ha avançat la doctora Sierra, un informe del qual disposarà en els pròxim dies sobre les afeccions de morts del coronavirus en les residències d’ancians.

Macroenquesta de seroprevalença a 60.000 persones

A més, Sanitat te previst iniciar ja la setmana que veu la macroenquesta de seroprevalença a més de les 60.000 persones estaran incloses en una primera fase. L’objectiu de la mostra és anar mesurant el percentatge de la població que ha passat ja la malaltia i que és immune.

Simón: “Estem ja baixant, però ara ve la fase més difícil”

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que ha intervingut per videoconferència, ha explicat que “estem ja baixant i el sistema sanitari pot fer-se càrrec dels malalts”. No obstant això, adverteix que s’està acabant la fase dura de confinament total, “però és la fase fàcil perquè només s’ha de respectar no eixir de casa”. Així, Simón avisa que a mesura que s’alcen les restriccions, començarà la fase més còmoda per a la gent, “però la més difícil” per a aconseguir es mantinga la tensió i les mesures de distanciament adequades per “evitar un repunt en l’epidèmia”.

També et pot interessar