Directes
Ara en la televisió
TERRITORI EN CONCERT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

La “notable” millora en proves PCR, clau en el pas de la Comunitat Valenciana a la fase 2

L’informe del Ministeri de Sanitat situa en un 87% els sospitosos testats i en menys de l’1% els positius.

El pas a la fase 2 va estar avalat per la millora de la capacitat de fer proves diagnòstiques mitjançant PCR.

El pas de la Comunitat Valenciana a la fase 2 va estar avalat per la millora en el diagnòstic de la majoria de casos sospitosos i el “notable esforç realitzat”. Així consta en l'informe sobre el canvi de fase de les comunitats autònomes que ha fet públic el Ministeri de Sanitat i que disposa de dades fins al 26 de maig.

El text indica que s'havien detectat 8.315 casos sospitosos, un 87% dels quals els havien testat amb proves PCR. El percentatge de resultats positius va ser inferior a l’1%, cosa que situa el nivell de sospita de la malaltia en cotes “òptimes”.

La capacitat de fer proves diagnòstiques mitjançant PCR era en aquell moment de 7.828 proves diàries i ampliable a quasi 3.000 mes.

El Ministeri de Sanitat reconeix la millora de la situació epidemiològica i una tendència favorable a la transmissió del virus. De l’11 al 24 de maig la taxa d’incidència va ser del 6,16 por 100.000 habitants.

Si es té en compte la data d'inici de símptomes, la taxa d'incidència és de l'1,08 per 100.000. En el mateix període hi va haver 63 nous ingressos per Covid-19 als hospitals valencians, 14 d'aquests a l'UCI.

Així mateix indica que la pressió assistencial és inferior a la mitjana espanyola, amb una ocupació de llits de crítics del 7,32% i d’hospitalització d'aguts de 2,28%. Les mitjanes estatals en aquell moment eren de 8,2% i 4,3%, respectivament.

Propostes de millora

El Ministeri de Sanitat proposa un seguiment estret de Ia situació epidemiològica per a valorar de manera contínua l'impacte de la desescalada i assegurar la realització de proves de diagnòstic per PCR al cent per cent dels casos sospitosos en un termini de 24 a 48 hores.

El departament que dirigeix Salvador Illa alerta que cal parar atenció especial en els departaments de Castelló i la Plana, en els de la ciutat de València i àrea metropolitana i en els departaments de Ia conurbació Alacant-Elx.

Per territoris, encara que no es disposa d'un període de vigilància ampli, es proposa la millora dels indicadors de control de les fonts d'infecció, especialment a les províncies d'Alacant i Castelló, que és on s'observen unes xifres de temps majors del que seria desitjable. No obstant això, es necessita un període de vigilància major per a poder extraure conclusions més sòlides.

També et pot interessar