Ona Carbonell denuncia que no pot viatjar amb el seu nadó lactant a Tòquio

Les condicions de l’organització dels Jocs Olímpics perquè el fill l’acompanyara posarien en risc el seu equip

La nadadora olímpica Ona Carbonell amb el seu fill
La nadadora olímpica Ona Carbonell amb el seu fill / Instagram: @Ona_Carbonell

La nadadora Ona Carbonell ha denunciat a través de les seues xarxes socials que no podrà anar als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 acompanyada de Kai, el seu fill lactant, a causa de les condicions imposades per a fer-ho pel govern nipó.

Segons relata l’esportista en un vídeo publicat en el seu perfil d’Instagram, quan va saber que aniria a les Olimpíades va preguntar si podia endur-se el seu nadó per no deixar d’alletar-lo durant els quasi 20 dies que dura la competició. En un principi va rebre una negativa, ja que enguany a causa de la padèmia no es permet l’assistència de públic estranger ni de les famílies dels i les esportistes. 

Fa un parell de setmanes altres atletes olímpiques que es troben en la mateixa situació que Carbonell, com ara la jugadora de bàsquet Kim Gaucher, la corredora Aliphine Tuliamuk o la futbolista Alex Morgan, es van manifestar en contra d’aquesta mesura a través de les seues xarxes socials.

Finalment la pressió mediàtica va fer que la organització dels Jocs Olímpics canviara d’opinió i fa un parell de setmanes va anunciar que les esportistes sí que podrien endur-se les seues criatures als Jocs, però sota unes condicions que no han convençut Carbonell.

Tant la seua parella com el seu fill harien d’allotjar-se en un hotel fora de la Vila Olímpica, i no podrien abandonar l’habitació en tota la seua estada, explica la nadadora. D’aquesta manera, per a alletar la criatura, Carbonell hauria d’abandonar la bambolla de seguretat de la Vila Olímpica totes les vegades al dia que el nadó necesitara alimentar-se, fet que posaria en perill tot el seu equip a més de ser injust per a la seua família. Per tant, finalment ha decidit viatjar sense ell.

L’atleta ha aprofitat per a agrair el suport del seu equip, família i entrenadora, així com a diverses organitzacions esportives d’Espanya, i totes les mostres de suport i ànim que ha rebut a través de les xarxes socials. “Espere que açò servisca per al futur, els pròxims Jocs Olímpics i altres competicions”, acava el vídeo. 

Els problemes d’interrompre la lactància

Quasi al final del vídeo, Carbonell explica que espera continuartenint llet en tornar dels Jocs Olímpics i que el seu fill Kai encara s’enganxe al pit. “Això em preocupa molt”, afirma.

La seua preocupació es funda en el fet que interrompre la lactància materna durant més de dues setmanes quan realment no es vol deixar de donar el pit pot tindre conseqüències negatives per a mare i bebé.

Duant el temps que dure la pausa en la lactància la mare haurà de continuar traent-se la llet mitjançant una mamadora, ja que si no corre un doble risc: d'una banda podria desenvolupar una mastitis puerperal, o mastitis associada a la lactància, una inflamació de la glàndula mamària que pot ser causada, entre altres coses, per no buidar el pit de llet correctament i amb la freqüència adequada. D’altra banda, podria deixar de produir llet perquè el seu cos interprete que el bebé ja no la necessita.

A més, el nadó es pot acostumar al biberó, ja que és més còmode que el pit, i no voler tornar a alimentar-se mitjançant la lactància materna. 

També et pot interessar

stats