Onada de robatoris de cítrics: furten 40 tones de taronja en un camp de Carcaixent

AVA-Asaja denuncia robatoris de taronges i mandarines en totes les comarques productores, que atribueix a l'augment dels preus en origen per la collita escassa i la demanda de la indústria del suc

Un decomís de taronges furtades, en una imatge d'arxiu
Un decomís de taronges furtades, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) alerta d'una onada de robatoris de cítrics, tant taronges com mandarines, en pràcticament totes les comarques productores. La caiguda de la producció (la segona collita més curta en deu anys) i l'augment dels preus en origen, sobretot per a la indústria del suc, encoratgen els furts, els quals, segons l'associació, estan buidant de fruita camps sencers.

A Carcaixent s'ha denunciat a la Guàrdia Civil el robatori de 40 tones de taronges Navelina i Salustiana en un camp. També han patit robatoris els responsables d'AVA-Asaja de la Safor i el delegat de Castelló (Ribera Alta), malgrat que aquest últim havia barrat la parcel·la com a mesura preventiva. 

L'organització agrària reclama a la delegació del govern que intensifique la vigilància tant en les explotacions agràries com en els centres de recepció de mercaderies suposadament robades, on les forces de seguretat han de comprovar la traçabilitat del producte i la coincidència de la quantitat entregada amb el potencial productiu de la parcel·la recol·lectada.

També et pot interessar

stats