Ontinyent registra 41,4 graus i marca la màxima més alta d'Espanya

Altres màximes significatives de dimecres han sigut els 38,7 graus del municipi de Villena, a l’Alt Vinalopó, i els 38,5 d'Oriola, al Baix Segura

Calor
Imatge d'arxiu / À Punt NTC
10 de juliol 2024 - 22:19

La capital de la comarca de la Vall d’Albaida, Ontinyent, ha marcat la màxima més alta d'este dimecres a Espanya, 41,4 graus. A Alcoi han arribat a 39,1 graus, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia. Altres màximes significatives han sigut els 38,7 graus del municipi de Villena, a la comarca de l’Alt Vinalopó, els 38,5 d'Oriola, a la comarca del Baix Segura, i els 38,3 de Bicorb, a la Canal de Navarrés.

Pel que fa a les tres capitals de província, Castelló de la Plana ha registrat 30,5 graus, la ciutat de València 27,4 i Alacant 30,7 graus. Estes temperatures han fet saltar els nivells de preemergència d'incendis forestals de l'112, que han passat a ser de risc extrem a les comarques interiors del centre del territori valencià i a les comarques del sud. També l'Agència de Meteorologia (Aemet) havia informat del risc "extrem o molt alt" en dèsset províncies espanyoles, entre les quals estaven les de València i Alacant.

Està previst que la calor es mantinga este dijous i caldrà esperar fins dissabte per a notar una baixada de les temperatures.

També et pot interessar

stats