Operació tornada: la DGT preveu més de mig milió de viatges a les carreteres valencianes de hui a diumenge

Este estiu s'han fet més de tretze milions de desplaçaments de llarg recorregut a les vies del nostre territori

La gent torna ja de les vacances d'estiu / À Punt NTC

La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu 4.760.000 viatges per carretera durant l'operació tornada de l'estiu en tot Espanya, més de mig milió a la Comunitat Valenciana. Estos desplaçaments seran entre les 15 hores d'este divendres i la mitjanit de diumenge. Este estiu ja s'han fet més de tretze milions de desplaçaments de llarg recorregut a les vies del nostre territori. Això suposa un augment del 7,6% respecte del 2023.

La DGT espera que la majoria dels moviments tinguen lloc el diumenge 1 de setembre, des de les zones turístiques de costa i descans cap als grans nuclis urbans. A més, durant estos dies també hi haurà una afluència important de vehicles en els eixos principals i passos fronterers.

Entre les 16 i les 22 hores d'este divendres es preveuen molts moviments que generaran problemes de circulació, tant en sentit d'eixida dels grans nuclis urbans, com en els accessos a les zones turístiques.

Dissabte continuarà el trànsit intens en sentit eixida de les grans ciutats des de primera hora del matí, especialment de les 9 a les 13 hores, arran del començament de les vacances de setembre i dels trajectes curts habituals de cap de setmana a zones de segona residència i platges.

Diumenge les complicacions més grans seran als accessos a la platja i a la costa, i entre les 16 i les 23 hores començaran a tornar els que hagen acabat les vacances a l'agost i també els que hagen gaudit del cap de setmana. Això farà que hi haja molt de trànsit de les zones del litoral cap a les grans ciutats.

Per a vigilar el trànsit en esta operació tornada, la DGT disposa tant de mitjans humans com de tècnics, incloent-hi radars fixos i mòbils de control de velocitat, helicòpters, drons, càmeres, furgonetes i motos camuflades per a controlar l'ús de mòbil i del cinturó de seguretat i el respecte dels motoristes a les normes. A les zones més conflictives s'instal·laran carrils reversibles i addicionals i s'establiran itineraris alternatius.

Un accident amb quatre vehicles origina cues de set quilòmetres al bypass a Puçol

Un xoc en el qual han quedat afectats quatre vehicles ha originat cues de set quilòmetres al bypass a l'altura de Puçol (Horta Nord), en sentit a Barcelona, segons ha informat la Direcció General de Trànsit (DGT). L'accident ha sigut durant la vesprada al carril esquerre, que han tallat. Això ha generat llargues cues i retencions en eixa via. La DGT ha informat que, de moment, no s'ha notificat que a conseqüència d'això hi haja hagut cap víctima mortal.

També et pot interessar

stats