Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

Ovelles, cabres i vaques per a previndre incendis a la marjal de Pego-Oliva

És un dels objectius d'un projecte on els animals contribueixen a conservar l'ecosistema mentre s'alimenten.

El projecte naix d'una iniciativa de la Fundació Global Nature / À Punt NTC

Quina és la relació d'un ramat i la marjal de Pego-Oliva? "La relació de la marjal i el ramat d'ovelles i de vaques és la de mantindre l'ecosistema a la marjal i fer la previsió d'incendis", ha contat a À Punt NTC Fran Panella, pastor d'Oliva.

Ell és part d'un projecte en què dirigeix els animals de manera selectiva perquè contribuïsquen a la conservació de l'ecosistema mentre s'alimenten. Dit en altres paraules, les ovelles, les cabres i les vaques poden previndre incendis i, per això, són part d'aquesta iniciativa.

I és que, encara que els animals no ho saben, mentre s'alimenten contribueixen a aclarir la vegetació. Un menú en què també participen les vaques, uns animals que tenen la capacitat d'entrar dins de l'aigua; de fet, d'aquesta manera mantenen obertes les llacunes de la marjal.

El projecte naix d'una iniciativa de la Fundació Global Nature i és, també, un exemple d'economia circular que aprofita un ofici tradicional i de proximitat del principi al final. "La carn es queda tota ací, a la Comunitat Valenciana, tant la de les vaques, com les de les ovelles i les cabres", ha confirmat Panella.

Altres zones humides com Doñana o la Camarga francesa també aprofiten l'alimentació de vaques i cavalls per a contribuir a la bona salut de l'entorn. Des de fa un any, aquest sistema de control natural s'aplica també a la marjal de Pego-Oliva.

la Safor

També et pot interessar