La paella és el plat regional que més se serveix als hospitals de la Comunitat Valenciana

Suquet de peix, fideuà o bollit són altres dels menjars valencians més cuinats als centres hospitalaris

Plats regionals que se serveixen als hospitals de la Comunitat Valenciana
Plats regionals que se serveixen als hospitals de la Comunitat Valenciana / Marina López

Paella valenciana, suquet de peix i fideuà són alguns dels plats regionals que se serveixen cada setmana en els menús dels hospitals valencians, segons un informe elaborat per l’empresa de restauració col·lectiva Mediterránea.

D'acord amb l'informe, els menús dels hospitals valencians inclouen especialitats típiques entre dues i tres vegades de mitjana per setmana, en línia amb la mitjana nacional.

Quant a la varietat, els hospitals valencians ofereixen setmanalment almenys dos plats típics diferents, mentre que la mitjana estatal oscil·la entre les dues i les tres.

La paella és l'especialitat regional més recurrent: s'ofereix setmanalment en tres de cada quatre centres hospitalaris de la Comunitat Valenciana. Altres receptes típiques que també se serveixen són suquet de peix, fideuà, bollit, olla de la Plana, i allipebre.

Entre els centres hospitalaris valencians analitzats, l'Hospital de Manises, a València, és el que més vegades ofereix plats tradicionals als seus pacients. Serveix quatre dies per setmana paella, fideuà, bollit i allipebre. També és el que compta amb major varietat d'especialitats.

La comunitat autònoma és la que ofereix plats típics als hospitals més vegades per setmana, amb una mitjana de sis a set vegades. La segueixen Astúries i les Balears (cinc vegades), Múrcia (entre tres i quatre) i les Canàries (tres).

També et pot interessar

stats